Bramborová (úková) omáčka

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 100
      g klobása kvalitní
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • smetana ke šlehání (31%) - trochu
    • bobkový list
    • nové koření
    • ocet
    • sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kostky nakrájené brambory dejte vařit asi s litrem vody. Přidejte k nim nakrájenou klobásku a bobkový list s novým kořením. Vejce uvařte natvrdo.
2
Když jsou brambory uvařené, vlijte k nim hladkou mouku rozmíchanou v mléce, přilijte trochu smetany a krátce povařte.
3
Na závěr dochuťte octem a přidejte nakrájené vajíčko.
4
//Tento tradiční a oblíbený recept pochází z Bystřice pod Lopeníkem z dob, kdy se chodilo hromadně kosit na lopenické louky – „úky“. Omáčka se nosila v konvičce a přikusoval se k ní chléb.//

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: