• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Bramboráky sváteční
    Napište svůj komentář k receptu

    Bramboráky sváteční

    autor: MartinV
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 15
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bramboráky sváteční
    Nahrát fotku
     

    Bramboráky

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks cibule menší
      • 5
        ks brambory 4-5
      • celer kousek
      • 1
        lžička sůl mořská
      • 2
        ks vejce
      • 1
        lžička majoránka
      • 0,50
        lžička pepř mletý nebo bylinný
      • 100
        g ementál
      • 1
        lžíce slunečnicová semínka
      • 1
        lžíce dýňová semínka
      • olej na smažení nebo ghí
      • 3
        lžíce pohanková mouka
      • česneková pasta

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu těsta upravíme moukou, případně vodou. Smažíme na teflonce s minimem tuku.
    2
    Doporučuji ghí (přepuštěné máslo), dodá zvláštní chuť i vůni. Hotové bramboráky potřeme dle chuti česnekovou pastou a přeložíme napůl. Možno ozdobit lžící bílého jogurtu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Sváteční řezy

    Sváteční řezy

    Bramboráky

    Bramboráky

    Rajská sváteční polévka

    Rajská sváteční polévka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • MartinV
      MartinV | 23. 2. 2007 10:51

      Sejra to nespatlá, pokud máte dobrou teflonku. Kostičky sýra jsou v tom bramboráku fajnové.

    • Marína_K
      Marína_K | 23. 2. 2007 09:23

      Martin, určite vaše zemiakové placky vyskúšam. Ja používam Himalájsku soľ. Je to čistá prírodná kryštalická soľ s obsahom minerálov, do ktorej sa nepridávajú prísady a ani prísada proti zhrudkovateniu.

    • Anonym
      Anonym | 22. 2. 2007 15:36

      ten sejra to asi krapáánek spatlá, ale komu to chutná, budiž.

    • Věra
      Věra | 22. 2. 2007 09:12

      Martine ty jsi asi pohodový chlap - škoda, že neni více takových s vašimi názory a přístupem k životu. Jo a bramborák je bezkonkurenční dík dávám 1

    • MartinV
      MartinV | 22. 2. 2007 08:53

      Dámy, zdravím vespolek, debata o soli je je fajn ale věřte mi že tyhle bramboráky chutnají se solí kamennou, mořskou, alpskou, a dokonce nejen v neděli a o svátcích :-)Dosolit a dochutit je můžete i mořskou řasou.

    • Daniela O.
      Daniela O. | 21. 2. 2007 21:04

      Di,mate absolutni pravdu,ze morska sul se samozrejme lisi od kamenne i stupnem slanosti (neporovnatelne) ,takze se vas musim zastat,protoze vite o cem mluvite. Loni nas byla navstivit tchyne a s dosolovanim pokrmu mela problemy,protoze byla zvykla pouze na sul kamennou. Dale jste mela pravdu v tom,ze tepelnou upravou morska sul ztraci napriklad jod a dalsi stopove prvky,proto by se melo dosolovat tesne pred dokoncenim jidla.A urcite si nic nedelejte z nejakych jedovatych poznamek.

    • Di
      Di | 21. 2. 2007 15:50

      Mořské i alpské soli se musí dávat o něco více než běžné kamenné, protože - jak píše Daniela - je o něco méně slanější. Takže normální strávník určitě pozná, že si musí osolit o něco více nebo naopak méně.

    • Di
      Di | 21. 2. 2007 06:28

      Aby nedošlo k mýlce. Nejde o to, že by mořská sůl byly po tepelné úpravě závadná (jako se například uvádí o eidamském sýru), ale že ztrácí určité hodnoty.

    • Hedvika
      Hedvika | 20. 2. 2007 22:54

      Di, nemáte v těch solích trochu zmatek? Tady přece nejde o slanost soli. To normální konzument nepozná.Jde o to,jaká je ta sůl svým složením.Ta mořská je určitě lepší i v tepelné úpravě. A to mi věřte.....

    • Patricie
      Patricie | 20. 2. 2007 18:56

      U nás ve Spanelsku jiná nez morská sul neexistuje bezne k dostání. A Spanelé solí jenom morskou solí.

    • Di
      Di | 20. 2. 2007 06:39

      Já také používám občas mořskou sůl, ale doporučuje se, dávat ji pouze do studené kuchyně.Už jsem to četla několikrát a momentálně jsem zapomněla, jaký je důvod. Objevím-li ho, určitě se ozvu. Jinak používám alpskou sůl, ale ani ta není tolik slaná jako běžná kuchyňská.

    • Daniela O.
      Daniela O. | 19. 2. 2007 21:33

      Martine,zrovna jsem bramboracky dodelala a musim uznat,ze jsou SUPER! Mela jsem doma pouze kukuricnou mouku a seminka slunecnicova. Urcite budu opakovat a zkusim i jine obmeny. Dekuji za zdravy recept.

    • Daniela O.
      Daniela O. | 19. 2. 2007 20:22

      Di, bydlim v oblasti, kde je na trhu pouze sul morska a ver mi, ze nejsme odkazani pouze na studenou kuchyni. Neni sice tolik slana jako sul kamenna, ale o moc zdravejsi a chutove jemnejsi. Vsem pokrmum (i tepelne zpracovanym) muze jenom prospet.

    • MartinV
      MartinV | 19. 2. 2007 20:07

      Jano, berte recept jako vodítko: pepř můžete použít i bílý nebo klasicky černý, mouku celozrnnou dle libosti (dnes jsem namíchal kukuřičnou a pohankovou), ghí také není podmínka (vezměte olej, sádlo, ...). Různá semínka ale vyzkoušejte, jsou výborná k posypání všemožných pomazánek, salátů atd.Di, o té soli také slyším prvně, můžete prosím poslat bližší info nebo odkaz ?

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 19. 2. 2007 18:14

      Di, to slyším poprvé, že mořská sůl se nemá používat při tepelné přípravě. Já používám jen mořskou, právě proto, že jsem se nezávisle na sobě několikrát dočetla, že je zdravější / samozřejmě i pro tepelnou úpravu/, než kamenná. Proč by se neměla používat ?

    • Di
      Di | 19. 2. 2007 16:35

      Mořská sůl je fajn, ale nepatří do jídel, která se upravují tepelně.

    • Anonym
      Anonym | 19. 2. 2007 16:20

      Bramborákové těsto se dá obměnit taky přistrouháním kousku cukety.

    • Zuzka Nováková
      Zuzka Nováková | 19. 2. 2007 16:05

      Jani, tento recept je spíš pro lidi, co se snaží stravovat alespoň trošku zdravě. Já třeba jinou, než mořskou sůl doma nepoužívám a různá semínka jako dýňová, sezamová, lněná, slunečnicová mám doma také v zásobě. Hodí se do různých receptů a na posypky. A o moukách ani nemluvím, můžeš určitě použít jakoukoliv máš doma, i tu zdravou: celozrnou, pohankovou, kukuřičnou, jak je libo.

    • englicka marketa
      englicka marketa | 19. 2. 2007 15:23

      ghí je přepuštěné máslo :o)))

    • Jana
      Jana | 19. 2. 2007 11:05

      nemusí být špatné,ale na jedno použití bych scháněla slu. semínka,ghí nevím co vůbec je,dýňová semínkapohankovou mouku,bylinný pepř taky asi běžně doma není a mořskou sůl asi taky nikdo běžně doma nemá.takže fakt nevím,jestli se to oplatí

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Brambory Bramboráky
    Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Česneková pasta Cibule Dýňová semínka Ementál Majoránka Olej Pepř mletý Pohanková mouka Slunečnicová semínka Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Africké kari

    Africké kari

    Hamburger úžasné chuti

    Hamburger úžasné chuti

    Kuře ala Kanada

    Kuře ala Kanada

    Salát z červeného zelí IV.

    Salát z červeného zelí IV.

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    Domácí chléb podle Ládi Hrušky

    Výborná drobenková buchta

    Výborná drobenková buchta

    Bramborovo-pórková polévka

    Bramborovo-pórková polévka

    Králičí hřbet v hořčičné omáčce

    Králičí hřbet v hořčičné omáčce

    Kuřecí kari se zeleninou a rýží

    Kuřecí kari se zeleninou a rýží

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    44
    Palačinky
    Palačinky
    34
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    30
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    30
    Bramboráky
    Bramboráky
    22
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Reflex.cz Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    Poprava ministra Petříčka ČSSD v ničem nepomůže, jen posílí pročínskou kliku v Česku

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Bramboráky s prejtem a zelím
    Bramboráky s prejtem a zelím
    Bramboráky se slaninou
    Bramboráky se slaninou
    Bramboráky se zelnou směsí
    Bramboráky se zelnou směsí
    Bramboráky z chleba
    Bramboráky z chleba
    Bramboráky z kyselého zelí
    Bramboráky z kyselého zelí
    Bramborky  "dobrota"
    Bramborky "dobrota"
    • Recepty.cz
    • Bramboráky sváteční
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí