Batátové bramboráky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g batáty - oloupané, nastrouhané
    • 3
      ks vejce
    • 1,5
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce majoránka
    • 4
      stroužek česnek
    • olej na smažení
    • ubrousek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale kdo raději jemnější chuť, tak nepřidává nic víc než obvykle.
2
Nastrouhané batáty zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, strouhaný česnek, rozšlehaná vejce a dobře promícháme. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova menší placičky, které pokládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak ihned podáváme.
3
Pro obměnu můžeme k nastrouhaným bramborám přidat strouhaný sýr, slaninu, pár lžiček zakysané smetany + vejce navíc, nebo do směsi přidat kari koření či nasekané bylinky dle chuti.
4
Lze použít i jako přílohu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    5. 3. 2017 10:11

    Bramboráčky byly jedna báseň O:-) . Přidala jsem do nich trochu slaniny a jen se po nich zaprášilo. Děkuji za recept :-) .

  • Tomáš
    Tomáš |

    7. 1. 2017 22:57

    Jak na to aby se netrhaly a byly tak pěkně vybarvený jako na fotce? Víc oleje? Dík

  • Mirka Putnarová
    Mirka Putnarová |

    29. 9. 2016 08:27

    Zbyl mi tu jeden velký batát a už jsem nevěděla co s ním. Nakonec jsem našla tuten recept a byl to super nápad. Bramboráky jsme už dlouho neměli, tak nám vyloženě bodli.

  • Leona
    Leona |

    9. 10. 2015 08:43

    něco z batáty jsem zkusila včera poprvé a výborný :-* :-*

  • Zuzka
    Zuzka |

    22. 2. 2015 12:21

    Byly vynikající. Dokonce mi přišly míň mastné než z brambor. Taky se mi líbí možnosti s obměnou, takže uvidím co příště zkusím. Díky za inspiraci.

  • Irena Vojáčková
    Irena Vojáčková |

    11. 12. 2014 20:10

    Dobré a křupavé, někdy je zase usmažím :D