Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks batáty
    • 100
      g špaldová mouka
    • 2
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • olej
    • 50
      g anglická slanina
    • 1
      hrst ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Batáty oloupejte a uvařte doměkka. Důkladně slijte vodu a s batáty v hrnci třeste, aby odešlo co nejvíce páry. K rozmačkaným batátům přidejte mouku, vejce, prášek do pečiva a mléko. Vymíchejte hustší těsto. Na rozpálenou pánev s trochou oleje nanášejte lžící těsto a lívance opékejte z obou stran dozlatova.

RADA: Jak na nadýchané lívance?

2
Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte proužky slaniny a pečte je v troubě předehřáté na 200 °C dokřupava. Na pánvi nasucho opražte ořechy. Lívance podávejte přelité javorovým sirupem a posypané kousky vypečené slaniny a nasekanými ořechy.

RADA: Tipy na snídaně do postele

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: