Batátové pyré s pečenou zeleninou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák malý
    • 300
      g růžičková kapusta
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička římský kmín
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 5
      snítka snítka tymiánu - 6
    • 600
      g batáty
    • 2
      lžíce máslo - 3
    • 6
      lžíce mandlové lupínky - loupané
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozeberte na růžičky, větší pokrájejte na půlky či čtvrtiny. Růžičkovou kapustu zbavte ovadlých lístků a pokrájejte na poloviny. Zeleninu promíchejte ve velké míse s olivovým olejem, římským kmínem a sójovou omáčkou. Vyklopte ji na plech vyložený pečicím papírem, přidejte snítky tymiánu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
Batáty oloupejte a vařte v osolené vodě doměkka. Slijte a v přiklopeném hrnci s nimi chvíli důkladně třeste, aby se zbavily přebytečné vody. Promíchejte s máslem, dochuťte solí a vymíchejte hladkou kaši. Podávejte s pečenou zeleninou a posypané nasucho praženými mandlovými lupínky. Tip: Místo másla můžete batátové pyré vymíchat s extra panenským olivovým olejem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.