• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Náš domácí štrúdl
    Napište svůj komentář k receptu

    Náš domácí štrúdl

    autor: Ivana Samcová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 32
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Náš domácí štrúdl
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,50
        kg hladká mouka
      • sůl
      • 1
        lžíce cukr krystal
      • 0,50
        balíček prášek do pečiva
      • 1
        ks vejce
      • ocet (asi 2 lžíce)
      • mléko (na zadělání těsta - dle potřeby)
      • 100
        g sádlo -rozpuštěné
    • Náplň:
      • jablka na plátky
      • strouhanka
      • cukr
      • skořice a máslo na omaštění

    Postup přípravy receptu

    1
    Mouku, špetku soli, cukr, prášek do pečiva dáme do mísy a promícháme. Přidáme vejce, trochu mléka. Zamícháme, pak teprve přilijeme rozpuštěné sádlo a důkladně zpracujeme. Dle potřeby můžeme ještě přidat mléko. Hned vyválíme jednotlivé pláty (do tenka ne, aby se těsto dalo pěkně zabalit a netrhalo se), posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Zabalíme, dáme na vymazaný plech, potřeme máslem (tukem) a upečeme. Po upečení ještě jednou potřeme rozpuštěným máslem (nešetřím).
    2
    Mamka dělá štrúdl jen od oka, toto je asi tak přibližné množství. Máme ho ale nejraději. Sem tam zkusíme i jiný, tento ale u nás jasně vyhrává (u mne vždy patky, kde je hodně těsta).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Domácí jablečný závin (štrůdl)

    Domácí jablečný závin (štrůdl)

    Babiččin štrůdl

    Babiččin štrůdl

    Slaný štrůdl

    Slaný štrůdl

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • seriv | 31. 1. 2016 13:16

      Hledala jsem rychle, snadné a chuťově dobře těsto na závin a toto je přesně ono, děkuji. Upeceny závin už mizi-ani nestíhá vychladnout

    • farah.farah | 21. 4. 2014 22:32

      po přečtení nadšených komentářů jsem ho také upekla, ale musím říct, že je pro mne spíš zklamáním, na můj vkus je těsto moc tlusté i po tom co jsem ho vyválela co to šlo a těsto mi po pravdě moc nechutná, je takové suché, tak že patky nic moc,..... tak že se vracím ke křehkému těstu z něj mi štrůdl chutná víc. těsto dle tohodle receptu má ale určitě jednu výhodu nepraská a nepromáčí se, tak že štrůdl na pohled výstavní

    • Kyselina
      Kyselina | 2. 12. 2013 21:27

      tak vazeni,skusila sem hoodne strudlu...ale tenhle je teda fakt pecka...jeste musim pockat do zitrka jestli testo bude porad vlacne,pac ja rada strudl i druhej treti den...jinak testo ne narocne,ale teda vypracovat a vyvalet celkem fuska...musela sem dat trosicku vic mleka...ale jinak stalo to opravdu za to! pekla sem asi na 170 stupnich 30 min...radsi kontrolujte!(mam horkovzdusnou troubu) dekuju za recept...zasouvam ho do sveho receptare,a uz budu pect jenom tento:-)dekuju

    • barbora.kotyzova
      barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:12

      Opravdu moc dobrý štrůdlík! :)) :-)

    • barbora.kotyzova
      barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:11

      Supr receptík :) Děkuji!

    • noname
      noname | 3. 5. 2013 01:46

      lidi kdyz uz nekam pisete recepty tak tam napiste na kolik stupnu se to pece a jak dlouho, to je dost podstatna informace

    • simona
      simona | 27. 12. 2012 10:14

      Tento recept nemá chybu. Lepší štrůdl jsme nejedli :-) zítra ho udělám pro našeho dědu, věřím ve stejný úspěch. Poprvé jsem zapomněla přidat ocet, ničemu to nevadilo. Přeji příjemný den. :-S

    • wasilly | 20. 11. 2012 15:33

      Opravdu výborný, z listového těsta se mu zdaleka nevyrovná!

    • Petra
      Petra | 18. 11. 2012 15:07

      Taky jsem ho dělala, těsto šlo špatně zpracovat, chtěla jsem ho vyhodit, ale nakonec jsem to nevzdala a štrůdl výborný, křehký...akorát v receptu je ocet a v popisu přípravy už se na něj zapomnělo :-))

    • sarka rudlova | 14. 10. 2012 17:07

      Super, ale šel mi hůř vyválet...pak už mě to nebavilo, tak jsem nechala těsto silnější, ale neva, mám tam hodně jablek, tak se to vykompenzuje :-)

    • jmuell1 | 7. 9. 2012 16:52

      Výborný recept. Děkuji!

    • JarkaKr | 1. 2. 2012 16:52

      Zkusila jsem, jen jsem udělala chybu v tloušťce těsta, takže byl štrůdl trochu víc těstový. Příště spravím. :)

    • stanka
      stanka | 10. 8. 2011 12:05

      chtěla bych moc poděkovat za recept na štrúdl - je opravdu vynikající, vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tenhle nemá chybu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Ivana Samcová | 8. 11. 2010 17:37

      Pájo, jsem moc ráda, že štrúdl chutnal. Je to hodně starý recept, dělávala ho ještě maminka mé tety. Já ho mám opravdu moc ráda. Díky za pochvalu. Zdravím. Ivana

    • Pája S
      Pája S | 10. 10. 2010 20:47

      Tento štrůdl jsem zkusila,protože došla Hera.A tak jsem hledala nějaké těsto se sádlem.Narazila jsem na tento.Je výborný.Patičky zmizli v cukuletu a je křehký.dobře se s těsten pracovali a vyválela jsem na tenko a v pohodě.Ivo,dík za recept,opravdu chutný.Chtěla bych upřesnit ocet - dala jsem asi 2 polévkové lžíce ,mléka asi decka dle potřeby.Omylem jsem dala celý prášen do pečiva a vůbec to nevadilo.Za jedna..:-)

    • Di
      Di | 15. 11. 2007 14:10

      Já dávám na 500 g hladké mouky celý ztužený tuk a půl piva (1/4). Těsto se zpočátku patlá, tak ho trošku prohnětu a spojím metlami a pak ho na vále spojím a především vyválím a složím (jako listové). Těsto dám do lednice a zopakuji rozválení. Peču většinou až druhý den. S těstem se úžasně pracuje, rozválí se dotenka. Z tohoto množství dělám 4 šišky. Štrůdl nepotírám vajíčkem, ale máslem, poté co se zapeče, aby zrůžověl. Je skvělý.

    • Jana Zajíčková
      Jana Zajíčková | 15. 11. 2007 09:26

      Pivní štrůdl také dělám, ale na množství mouky a piva, které uvádí paní Marta, dávám jen 1/2 ztuženého tuku.

    • Marta Horakova
      Marta Horakova | 10. 11. 2007 20:18

      Není špatný,ale zkuste pivní-400g hlad.mouky,nastrouhat 1 ztužený tuk,špetka soli a 16polévk.lžic piva.Zpracovat,vyválet 2 placky,dát nastr.jablka,zabalit,potřít rozšleh.vejcem a upéct!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
    Moučníky Záviny Snídaně Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Hladká mouka Jablka Mléko Ocet Prášek do pečiva Sádlo Skořice Strouhanka Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bezé roláda

    Bezé roláda

    Cuketo-kokosový zákusek

    Cuketo-kokosový zákusek

    Halušky podle Daniely

    Halušky podle Daniely

    Smetanová polévka (Rahmsuppe)

    Smetanová polévka (Rahmsuppe)

    Pepřový rostbíf

    Pepřový rostbíf

    Čočková polévka se zeleninou

    Čočková polévka se zeleninou

    Dia roláda

    Dia roláda

    Jednoduché žampionové kari

    Jednoduché žampionové kari

    Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

    Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    59
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    41
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…
    33
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    22
    Avokádová pomazánka
    Avokádová pomazánka

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    AHA.cz Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    AHA.cz Deník Aha! 18.1.2021

    Deník Aha! 18.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Maminka.cz Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Reflex.cz Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
    Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
    Nastavovaná kaše
    Nastavovaná kaše
    Nastavovaná kaše z dýně
    Nastavovaná kaše z dýně
    Naše laskonky
    Naše laskonky
    Naše vynikající bublanina
    Naše vynikající bublanina
    Návyková sýrová kolečka
    Návyková sýrová kolečka
    • Recepty.cz
    • Náš domácí štrúdl
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí