Sumec dle baštýře Jardy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet také cibuli a rajčata, papriky na proužky. Sumce naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a poprášíme jemně paprikou.
2
Pekáček vymažeme máslem, poklademe kolečky brambor, na ně položíme porce ryby, na kolečka nakrájenou cibuli, rajčata a papriku, posypeme špetkou šalvěje, poklademe lístečky másla a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Před dokončením pečení zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky a dopečeme. Do smetany je možné přidat jednu zakysanou smetanu a maso polité touto zálivkou posypat strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • Radana
    Radana |

    11. 9. 2015 11:15

    ....já ulovila a známá uvařila. Bylo to vynikající, vyzkouším sama, ještě kus sumce zbyl. Můžu opravdu doporučit. ;-)

  • zaneta
    zaneta |

    29. 11. 2012 19:43

    v neděli ho budu dělat,tak dám vědět jak dopadl.

  • jarca
    jarca |

    28. 8. 2011 01:25

    Je to sice stara vesta, ale vynikajici.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 12. 2006 12:27

    miluji sumce dělala jsem podobný recept-vynikajcí...

Poslední navštívené:

Abecední seznam: