Krkovička na hrášku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek plátky krkovičky bez kosti lze použít i kýtu nebo plec
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek cca
    • snítka tymiánu
    • olej
    • 150
      g šunková klobása nebo libová slanina, cca
    • 250
      g hrášek cca
    • vývar
    • jíška nebo hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Cibuli osmažíme dosklovata a na ní dáme osmažit i připravené plátky z obou stran. Pak přidáme nasekaný česnek a tymián dle chuti, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Hrášek (čerstvý nebo mražený) přisypeme až nakonec, podusíme ho krátce s masem do jeho změknutí, přilijeme vývar dle potřeby, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Vše krátce provaříme a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborem, rýží, bramborovými noky nebo knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: