Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

moje hodnocení: 0

3.7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vepřová krkovice vysoké plátky bez kosti
    • 250
      g sýr niva
    • 250
      g eidam sýr
    • 6
      lžička hořčice
    • pepř mletý
    • olej
    • 3
      ks cibule
    • mletá paprika
    • sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, osušíme a potřeme olejem a obalíme v koření. Necháme v uzavřené nádobě nejlépe přes noc v lednici. Pekáč si vymažeme sádlem. Maso jen velmi zlehka osolíme a každý plátek potřeme z horní strany hořčicí. Oba sýry nastrouháme na slzičkovém struhadle. Eidam v misce promícháme s paprikou. Oloupanou cibuli nakrájíme a hustě jimi poklademe maso. Na cibuli uděláme hromádky z nivy, nahoru dáme paprikový eidam, přiklopíme a dáme do trouby. Nepodléváme a pečeme na 200 stupňů 50 minut. Poté teplotu snížíme na 170, odklopíme a dopékáme zhruba dalších 20 minut.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.