Krkovice s uzeným a kedlubnou

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso libová krkovice, plec nebo kýta, cca
    • 150
      g uzené maso : plec nebo krkovice
    • 300
      g kedlubna oloupaná
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek
    • snítka tymiánu
    • sádlo nebo olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 300
      ml vývar cca
    • jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Během smažení si maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily nebo maso můžeme pokrájet na kostky. Osolíme, opepříme a dáme osmažit ze všech stran k cibuli. Poté přidáme na menší kousky pokrájené uzené maso, nasekaný česnek, tymián a vše necháme za občasného promíchání rozvonět.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přilijeme 2 - 2,5 dl vývaru, zaklopíme a na mírném plameni maso dusíme téměř doměkka. Je-li třeba podléváme a mícháme. Téměř ke konci dušení přisypeme k masu oloupanou, na kostičky pokrájenou kedlubnu a vše dodusíme doměkka.
3
Vyndáme snítku tymiánu, dle potřeby dolijeme vývarem, zahustíme jíškou a krátce provaříme. Podle chuti ještě můžeme dosolit a opepřit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Podáváme se šťouchanými bramborami, kaší, vařeným bramborem, noky...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.