Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      plátek vepřová krkovice nebo plec, karé či kýta
    • brambory pro 3 osoby
    • sádlo nebo olej na vymazání
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • 100
      g anglická slanina nebo Váhalova
    • 220
      ml smetana ke šlehání
    • pepř mletý
    • sůl
    • tymián
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do sádlem nebo olejem vymazané remosky, posypeme dle chuti lístečky tymiánu (lze použít i rozmarýn nebo majoránku) a nasekaným česnekem. Na maso nasypeme i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Oloupané brambory pokrájíme, naskládáme na maso, přelijeme smetanou, osolíme a pokmínujeme.
3
Remosku zaklopíme a pečeme cca 90 minut dozlatova, ke konci pečení zkontrolujeme a případně podlijeme.

RADA: Zkuste recepty z vepřového, které budete milovat

4
Jestliže budeme pokrm připravovat klasicky v troubě, postup bude stejný, pekáč během pečení necháme zaklopený. Na závěr můžeme dopéct krátce odklopené, do barvy. Dle potřeby podléváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: