Krkovice se zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová krkovice - 3 plátky
    • sůl
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek cca
    • 300
      g kysané zelí cca
    • vývar
    • jíška nebo hladká mouka s vodou
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krkovici pokrájíme na 3 plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
2
V kastrolu si rozpálíme trochu oleje, na kterém osmažíme lehce dozlatova pokrájenou velkou cibuli, ke které po osmažení přidáme připravené plátky masa a i ty osmažíme z obou stran. Ke konci přidáme rozvonět do kastrolu i nasekaný česnek, přisypeme cca lžíci papriky, kterou necháme krátce zpěnit, aby nezhořkla a následně přilijeme asi 2 dl vývaru.
3
Kastrol zaklopíme a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného podlití, dle potřeby.
4
Ke konci dušení přidáme ke krkovici i okapané zelí a vše dodusíme doměkka.
5
Zahustíme lehce jíškou a krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
6
Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem, gnocchi. Na talíři dozdobíme kopečkem zakysané smetany pokojové teploty.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: