Krkovice s červeným zelím

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: krb

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová krkovice
    • červené zelí
    • sůl
    • pepř drcený
    • pepř celý
    • francouzská hořčice
    • nasekaný česnek
    • cukr
    • sádlo
    • voda
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky či větší kousky, které mírně poklepeme. Poklepané maso potřeme hořčicí do které jsme si nejdříve zamíchali česnek, sůl a drcený pepř. Připravíme si pekáč, který promastíme sádlem, poté do něho dáme vrstvu červeného zelí a pár kuliček celého pepře. Na tuto vrstvu naskládáme maso a přikryjeme opět vrstvou červeného zelí. Zalijeme troškou vody a dáme péct. Po cca 20ti minutách pečení vyděláme maso a promícháme zelí,do kterého přihodíme trošku drceného kmínu. Jeli zelí kyselé přidáme trošku cukru, poté na zelí naskládáme zpět maso a pečeme dokud není maso měkké s kraji. Takhle připravené maso podáváme s opékaným bramborem, ale hodí se i knedlík a to jak houskový tak bramborový. Dobrou chuť :)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: