Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g červená řepa
    • 150
      g cibule
    • olej
    • 1
      lžíce cukr krupice cca rovná
    • 1,5
      lžička ocet dle chuti, cca
    • sůl
    • tymián sušený (nebo čerstvý)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Červenou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 1 hodinu). Po uvaření řepu oloupeme a pokrájíme na měsíčky nebo kostičky. Na trošce oleje osmažíme na měsíčky pokrájenou cibuli (o trochu více než dosklovata). Přidáme pokrájenou řepu, osolíme, osladíme a okyselíme. Dochutíme navíc ještě pepřem a v ruce rozemnutým sušeným tymiánem (tak na špičku lžičky). Vše krátce podusíme, aby se chutě spojily.
2
Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu, plněným slaným knedlíkům...

Komentáře k receptu

  • Kája
    Kája |

    30. 1. 2016 14:55

    Bezvadná příloha, moc nám chutnala.

  • Marie
    Marie |

    17. 10. 2015 14:58

    Je skvělá, děkuji.

  • iva cechova
    iva cechova |

    15. 7. 2015 21:52

    vynikajici k cesnekove bruskete <3