Tatarský biftek

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí svíčková popřípadě nízký roštěnec
    • 2
      ks cibule
    • 6
      ks žloutek
    • 1
      šálek olej stolní
    • 1
      balení kečup - jemný malý
    • 1
      balení hořčice plnotučná malá
    • 1
      balení sardelová pasta
    • 2
      balíček paprika - sladká
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a mažeme na topinky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • A.Lonsmínová
    A.Lonsmínová |

    23. 9. 2015 07:01

    Správný tatarák je o výběru, každý si namíchá co mu chutná a jesli si tam šoupne kari nebo sardelku je jeho věc.

  • Tatar
    Tatar |

    15. 12. 2013 12:56

    Abysme neměli dříve vlka nežli večeři 8-)jinak jak říkají ostatní -nesmysly :-( už bez sardele,kari-to snad je možné jen v indické kuchyni-je sotva cítit chuť masa.Nemůžu to už vidět jak v našich luzích kdeco zprznime!Třeba čemu jsme schopni říkat "čína " apod.

  • radek
    radek |

    12. 12. 2013 10:45

    jen hovado muze dat do tataraku sardelovou pastu!!!!!!?naskrabej si tam sardele umelce :-D :-D :-D :-D :-D

  • Píďa
    Píďa |

    7. 11. 2013 19:04

    Dělám tatarák pravidelně a tyhle hnusy tam určitě nedávám / sardelová pasta, atd. // to už tam můžu dát krém na boty. Nepoužívám svíčkovou ,ale maso z krku ,označované jako péro ,dvakrát umelu a je to špička za sranda cenu. Před několika lety jsem se poučil od řezníka .

  • petr
    petr |

    27. 10. 2013 07:02

    Proboha a kde zůstane ta chuť masa? snad jen žloutek, cibule blá, dobrá červená paprika jemná, zelený pepř, trocha jemné hořcice, kdo musí trochu velmi kvalitního kečupu, a kdo má rád trochu kapar. česnek na topinku, ale v každém případě musí ůstat chuť masa.

  • Karel
    Karel |

    29. 8. 2013 10:53

    Škoda masa na takovou matlanici =-O Hlavně je mi líto, těch, kteří z neznalosti si tu patlaninu umíchají.Takové recepty by se neměli vůbec zveřejňovat ! Příspěvek od Laaila ani SOJOVKA tam nepatří !

  • Zuzana
    Zuzana |

    21. 7. 2013 13:40

    Chodíme na tatarák do restaurace, kde dostaneme jen hromádku masa a spoustu mističek, pak si každý umíchá jaký chce ;), žádná pravidla a normy, jen pohoda a klídek.

  • valdan
    valdan |

    20. 7. 2013 20:31

    Škrábané maso je lepší než mleté, sardelku jsme ještě nezkoušeli, jinak dochucujem podle nálady.

  • Petr
    Petr |

    30. 3. 2013 14:20

    Někdo mě do tataráku namíchat rovnou kečup,tak mě asi jebne!!!!!!!!!!!!!!

  • Laaila
    Laaila |

    1. 12. 2012 13:52

    Teda NIKDY jsem neviděla ani neslyšela, že by dával někdo do tataráku kari, kmín a sardelovou pastu, to je teda pěkná prasárna! :-$ Naopak do tataráku patří trocha Worchesteru, sojovky, cibule, pepře, hořčice, kečup, tabasco a žloutek:) <:-) Samozřejmě...recepty každého se krapet liší, ale výše zmíněné tam skutečně nemá co dělat.

  • venca
    venca |

    21. 11. 2012 17:21

    souhlasim je to ta nejsvetsi hovadina co jsem kdy slysel stejne tak sardelova pasta..fuuuj az se mi chce brecet takhle zmrsit hovezi svickovou :'(

  • Anonymous
    Anonymous |

    20. 10. 2012 16:15

    tatarák máme rádi, jednou jsme ho dělali i doma a dalo se to máme ještě nějaké nápady když to bude dobré tak dáme vědět

  • rohan
    rohan |

    20. 9. 2012 09:03

    cury ne a sardelovou pastu taky ne tu si muže namazat tvurčí tak na sebe a jít se opalovat

  • rohan
    rohan |

    20. 9. 2012 08:57

    :'( nameleme treba 20 krat ten kdo to psal at vrátí výučák

  • rohan
    rohan |

    20. 9. 2012 08:54

    jojo vole

  • karel
    karel |

    2. 9. 2012 17:52

    Asi má být: "Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme ..."

  • Elen
    Elen |

    15. 2. 2012 09:57

    Hořčice je do toho super, dodá šmrnc

  • Elen
    Elen |

    15. 2. 2012 09:56

    Ale jo, patří!

  • Tomáš
    Tomáš |

    17. 1. 2012 12:15

    Zajímalo by mě, jak podle tohoto receptu lze 2x naškrábat maso :-) Jinak topinky dělám na hulváta přímo na sklokeramické desce bez tuku a až následně je trošku potřu sádlem. Za topinku z friťáku bych kuchaře nechal zastřelit před nastoupenou jednotkou :-) :-)

  • Láďa - kuchař
    Láďa - kuchař |

    27. 11. 2011 14:15

    Olej se vmíchává do masa /pouze kvalitní a malé množství/ topinky jedině na sucho v troubě - protože při konzumaci vinikne víc chuť masa a necítíte tuk z topinek. KARI - úplný nesmysl :-((( je tak aromatické, že přerazí chuť ostatních surovin. NIKDY JSEM NESLYŠEL A NEVIDĚL POUŽÍTÍ KARI V TATARÁKU. Čusík L.k.

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 11. 2011 17:31

    ...sám tatarák nejím, ale nevadí mi ho připravit, dělám ho stejně jako Ty, s Worcestrem, bez sardelky a kari..., vždycky zmizí hned i s tácem topinek...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 11. 2011 12:37

    Tatarák máme rádi, nedávám sardelovou pastu, kečup a hořčici přidávám přiměřeně, olej je míněn asi na opékání topinek. Karí koření záleží na chuti každého, já ho taky vynechávám. Naopak je dobré přidat pár kapek Worchesteru ;-)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    22. 11. 2011 12:27

    Díky za vyhledání duplicity, recept v tomto odkazu jsem dal do soukromých.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 11. 2011 12:15

    Pro adminy: tento recept je tu dvakrát http://www.recepty.cz/recept/tatarak-61971, tak by bylo dobré to nějak sloučit!!!

  • matus
    matus |

    5. 11. 2011 06:39

    mas pravdu....je to prehnane s tym tatarakom...blazni co tomu nerozumia...mam rad tatarak...ale jednoduchy...stary recept a nie ty sracky teraz..

  • h.dalibor
    h.dalibor |

    7. 9. 2011 23:27

    Sardel. pasta,kari a olej pocho ne, ale my dáváme do tataráku ještě trochu majolky.Neškrábeme to ze svíčkové, ale z tataráčku ve střívku z obchodu. A cibuli buď na malé kousky,i naťovou, nebo cibulovou pastu. Výtečný je tatarák z plátku chlazeného lososa.Maso je měkké,lahodné a asi i zdravější. Ještě jsme to zkoušeli z rozmixované uvařené hlívy, taky to jde.

  • tatík
    tatík |

    24. 1. 2008 17:45

    Já teda nevím ,ale souhlasím s tím ,že do tataráku ryba (sardelová pasta) vůbec nepatří!!!!!!

  • Di
    Di |

    29. 11. 2007 14:53

    Pravý tataráček si kdysi, milí kritici, dělali mongolští jezdci tak, že si strčili kus masa pod sedlo svého koně a řádně ho tak naklepali. Kdepak mletí!

  • Dadus
    Dadus |

    29. 11. 2007 14:02

    Já myslím, že tam patří všechny ingredience, které autor uvádí. Jen se to v tom případě rozhodně nejmenuje "tatarák" :-))) To je urážka tohoto pokrmu :-) Pravý tataráček je jenom jeden a ten my - kuchaři a kuchařky udělat umíme ;-) Mějte se krásně!

  • Vilemina Vilhelmová
    Vilemina Vilhelmová |

    9. 10. 2007 13:40

    Tohle je šílený recept, ale přečtěte si "Tatarský biftek speciál", to je daleko šílenější. Whisky, provensálské koření, Rama. Tam už chybí jen trocha máku na posypání, trocha smetany na zalití a všechny se žampiony zapéci v mikrovlnce. To vám opravdu chodí tak málo receptů, že musíte uveřejnit každou slátaninu?

  • Jenda Vlášek
    Jenda Vlášek |

    17. 3. 2007 13:28

    Čtu a nestačím se divit. Pravda každý si může dělat co mu chutná. U některých tradičních receptů s dlouhou historií by měl být ovšem ponechán techn. postup a suroviny. tento recept opravdu nelze považovat za tatarák jak by měl být. Chybí worchester a pepř. Nadbytečný je stolní olej, kmín, sardelová pasta( nechápu) a hlavně kari. Tato chuť musí být šílená pro všechny milovníky této úpravy hov. masa.

  • František Klouda
    František Klouda |

    5. 1. 2007 22:00

    Dobrý večer.tady kuchař z moravy,Ten stolní olej, kari a sardelová pasta.........To by nam páni hsti asi z hospody utekli!!!!!!!a paní tereza ma pravdu.

  • corsic
    corsic |

    17. 11. 2006 16:22

    kečup rozhodně ano .....ale sardelová pasta, okurky ani kari do tataráku opravdu nepatří!!!!!!!!!!!To je gastrouhylárna.

  • Gábina Henrichová
    Gábina Henrichová |

    8. 4. 2006 10:26

    česnek, sardelová pasta, okurky ani kari do tataráku opravdu nepatří. Česnekem se potírá topinka (nedává se do tataráku jako ingredience), tatarák se roztírá na topinku, je to chutnější a komu česnek dobře nedělá, topinku nečesnekuje a tatarák si může dát.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 3. 2006 12:13

    Jeden recept na tatarák už je, aj tam je diskusia k tomu, čo tam patrí a čo nie. Tatarák sa robí naškrabaním kvalitnej sviečkovej, z ktorej sa urobí malý bochníček ( ako veľká fašírka ) s jamkou uprostred, do nej sa vklepne žĺtok. Všetky príchute sa podávajú zvlášť a každý stolovník si ich namieša podľa chuti.Ale sardelová pasta tam skutočne nepatrí. Podáva sa s hriankami.

  • Ivan Knapo MUDr.
    Ivan Knapo MUDr. |

    24. 3. 2006 09:30

    Sardelová pasta a kari korenie tam nemá čo hľadať

  • jarda dvorek
    jarda dvorek |

    3. 3. 2006 12:02

    Dotaz na autora , od které doby se dává do tatarskeho bifteku SARDELOVA PASTA ?

  • Nikola
    Nikola |

    9. 2. 2006 16:29

    No s tim kecupem ja take souhlasim. Souhlasila bych i s horcici, ale kari to neeeeeeeee. No a jeste by to nezkazila ani trocha cesneku. Worcester je taky dobrej

  • Anonym
    Anonym |

    26. 5. 2005 17:14

    hrůza

  • Fanda Tynek
    Fanda Tynek |

    1. 5. 2005 12:28

    Dle mě tam nepatří hořčice,kari ani sardelka,dávám wolcestr a trochu bílého pepře, jinak vše ano.Už se těším .Mňam!

  • Frant. Benda
    Frant. Benda |

    27. 4. 2005 10:32

    kečup tam patří ! Ale musí tam být ješ tě worcester a asi bych nedával tu sardelku a kariFrant

  • Arnost Bech
    Arnost Bech |

    4. 1. 2005 22:09

    Do tataráku kečup nepatří!!!!!!Brrrrrrrrrr