Mandlový koláč s hruškami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: kris_pajerova

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 200
      g hladká mouka
    • 30
      g třtinový cukr
    • 60
      ml studená voda
    • 140
      g máslo studené - nepovolené
  • Náplň
    • 140
      g mleté mandle
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g máslo povolené
    • 70
      g třtinový cukr
  • ostatní
    • 4
      ks hrušky
    • 750
      ml voda
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice celá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku společně s máslem, vodou a cukrem vypracujeme v tuhé těsto. Musíme pracovat rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Zabalíme do potravinové folie a dáme odležet cca na 1 hodinu do lednice.
2
Oloupané a na klínky nakrájené hrušky povaříme společně s cukrem, skořicí a hřebíčkem cca 5 minut. Poté vyndáme a řádně usušíme.
3
Mleté mandle vyšleháme s povoleným máslem, přidáme cukr a vajíčka. Místo mandlí můžeme použít klidně i vlašské nebo lískové oříšky - každému co chutná.
4
Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu nebo formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme moukou. Ztuhlé těsto zlehka vyválíme a vytlačíme do formy i okraje. Na připravené těsto navrstvíme náplň a poklademe ji hruškami. Pečeme cca 30 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.