Mandlový koláč s pošírovanými hruškami

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g hladká mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 60
      g mandle plátky
    • 1
      špetka sůl
  • Pošírované hrušky
    • 3
      ks hrušky
    • 300
      ml červené víno
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      ks badyán celý
  • Náplň
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 80
      g třtinový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g mleté mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny a poté přidejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, mandlemi a solí a nasypte k máslové směsi. Krátce třete, až vznikne hladké pevné těsto. Položte ho na plochu mezi dva pečicí papíry, vyválejte plát silný asi 1 cm a dejte vychladit do ledničky.

RADA: 6 lahodných ovocných koláčů

2
Hrušky oloupejte, rozpulte a vykrojte jádřinec. V hrnci smíchejte víno s cukrem a badyánem, přiveďte k varu, opatrně vložte hrušky a vařte na mírném plameni 20 minut. Poté hrušky vyndejte a po zchladnutí nakrájejte do vějířku.
3
Na náplň prošlehejte smetanu s cukrem a vejci, přimíchejte mleté mandle. Vychladlým těstem vyložte formu, okraje seřízněte a upečte v troubě předehřáté na 180 °C, nejprve 10 minut „naslepo“ (tedy vyložené pečicím papírem a zatížené luštěninami) a poté dalších 10 minut. Na dno korpusu rozložte hrušky a zalijte mandlovou náplní. Pečte 40 minut. Koláč krájejte až po vychladnutí.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.