Jablečno-mandlový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce sušenky
    • 1
      lžička sůl
    • 125
      g máslo
  • Náplň
    • 5
      ks jablka
    • 3
      lžička meruňková marmeláda
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce mandlový likér

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, nadrcené sušenky a sůl prosejte na pracovní plochu. Přidejte na kousky nakrájené studené máslo a vypracujte drobenku. Postupně přidejte 5–6 lžic studené vody a zadělejte tuhé těsto. Zabalte do fólie a nechte 30 minut v lednici. Plochu lehce poprašte moukou a těsto rozválejte na obdélník. Přeložte jako dopis na třetiny, otočte o 90 ° a rozválejte na původní obdélník. Opět složte na třetiny a dejte na 20 minut do lednice. Dvakrát opakujte. Dejte chladit (klidně přes noc).

RADA: Jak udělat piškot na dort? Podívejte se na video!

2
Těsto nechte chvíli odležet v teple a rozválejte. Vložte ještě na hodinu do lednice. Troubu zapněte na 190 °C. Jablka rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky, které urovnáte na těsto. Kraje ohněte přes jablka. Ta poklaďte šupinkami másla a mírně osolte.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
Pečte asi 40 minut dozlatova. Meruňkovou marmeládu smíchejte s 2 lžícemi vody, likérem a zahřejte. Vařte do mírného zhoustnutí. Hotový koláč potřete glazurou a můžete podávat se zmrzlinou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: