Jablečník s polevou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • sůl špetka
    • 20
      g sušené droždí
    • 1
      dl mléko
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • máslo na vymazání plechu
    • 500
      g jablka
    • 50
      g cukr krystal + 1 lžička
  • poleva
    • 50
      g cukr krystal
    • 1,5
      dl smetana ke šlehání
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prosátou mouku smícháme se špetkou soli. Droždí se lžičkou krystalového cukru rozmícháme ve vlažném mléku a vlijeme do mouky. Přidáme olej, vejce a moučkový cukr, vymísíme hladké těsto. Vyválíme na pomoučeném vále na velikost plechu a přeneseme jej na vymazaný plech. Propícháme vidličkou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 15 minut kynout.
2
Na těsto pak rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme krystalovým cukrem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme cca 25 minut.
3
Cukr povaříme se smetanou 5 minut. Přidáme máslo, kakao a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Polevou polijeme upečený moučník a necháme vychladnout.
4
//Recept mám z knihy Moučníky manželů Horeckých, nakladatelství Pali 2010.//

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.