Šťavnatý jablečník

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr
    • 80
      g máslo
    • 1
      dl smetana ke šlehání
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl špetka
    • papír na pečení
    • 500
      g jablka
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      dl voda
    • 0,5
      lžička skořice - mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo a smetanu ke šlehání. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem a solí a po lžících vmícháme do pěny. Těsto vylijeme na malý hluboký plech vyložený pečícím papírem, zarovnáme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut.
2
Jablka vložíme do hrnce, přidáme krystalový cukr, citronovou šťávu a krátce dusíme. Solamyl rozmícháme ve vodě, přidáme k jablkům a krátce povaříme. Ochutíme mletou skořicí a vše vyklopíme na předpečený plát, rozprostřeme, vložíme zpět do vyhřáté trouby a ještě 10 minut pečeme.
3
Necháme vychladnout.
4
//Tento recept mám z knihy Moučníky manželů Horeckých, nakladatelství Pali 2010.//
5
Moučník je opravdu šťavnatý a výborný. :-)

Komentáře k receptu

  • SKSandy
    SKSandy |

    5. 4. 2013 22:17

    :-)

  • moris
    moris |

    3. 4. 2013 20:09

    budu ho dělat,vypadá výborně.zase něco trochu jiného..... :-P