Ovarové koleno s jablkovým křenem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřové maso (Koleno)
    • 4
      ks nové koření (Kuličky)
    • 4
      ks pepř celý (Kuličky)
    • 1
      špetka zázvor (Mletý)
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • sůl
    • 3
      lžíce strouhaný křen
    • 2
      ks jablka
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytá kolena dáme vařit (nejlépe do papiňáku) s vodou spolu s oloupanou cibulí, česnekem, kořením a solí. Křen smícháme se strouhaným jablkem, octem a cukrem. Uvařené maso podáváme s jablkovým křenem, vše přelité horkým vývarem z masa.
2
Jako přílohu můžeme podávat tmavé pečivo a hořčici.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • vladimír
    vladimír |

    31. 12. 2012 16:34

    jenom pro zajímavost jablko s křenem se staročesky nazývvá : vejmrda

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 11. 2010 18:30

    Výborné!Do jablečného křenu jsem nepřidával cukr,ale sůl(máme sladká jablka až,až).

  • Jan Marek
    Jan Marek |

    30. 7. 2007 20:08

    Super mňamka

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    4. 3. 2004 12:31

    Kůže umeleme a přilijeme ochucený vývar. nalijeme do misky - je z toho výborná huspenina. Zbytek masa s vývarem dáme do sklenic též do lednice a podáváme jako vepřové maso s hořčicí a křenem je to výborné i za studena