Špecle se slaninou a žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Špecle:** Vejce si rozšleháme se špetkou soli, přidáme vodu, přisypáváme mouku a mícháme. Mouky přidáme tolik, aby nám vzniklo těstíčko husté tak, že půjde dobře propasírovat přes cedník s většími otvory. Propasírujeme do vroucí osolené vody. Po vyplavání je hned cedníkem vyndáme.
2
Drobně pokrájenou cibuli se slaninou orestujeme na lžíci oleje. Pak přidáme žampiony pokrájené na plátky, osmahneme a s troškou vody necháme chvilku podusit, pak vmícháme smetanu, ochutíme solí, pepřem a nakonec vmícháme i špecle. Špecle můžeme podávat i odděleně.Lze i posypat sýrem.
3
* Špecle se dají koupit již hotové. Pokud vynecháme slaninu, máme vegetariánský pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dana Protivová
    Dana Protivová |

    22. 9. 2015 12:22

    Myslela jsem si, že to bude těžké, ale dalo se to zvládnout. Mouky jsem dala něco kolem půl kila a použila cedník s ušima co se dá posadit na velký hrnec a nemusí se při pasírování držet. To si myslím že je to nejtěžší z celého receptu. Omáčku znám a dělám jí hodně podobně a s vlastníma špeclema to byl dokonalý oběd na který jsem i docela hrdá :-)

  • Ivana
    Ivana |

    17. 4. 2012 19:47

    Zakysanou smetanu se nebojte dát celou, já jsem s ní nešetřila a omáčka byla výborná.

  • Mirka
    Mirka |

    18. 12. 2011 18:52

    Keď mi zostanu špecle ,po slovensky ich voláme noky, deťom chutnali s vajíčkom a uhorkovým salátom. Podávam ich s kuracím mäsom na smotane.

  • Pajina
    Pajina |

    29. 6. 2011 21:16

    Na specle jsem si netroufla a koupila je. Omacka byla vyborna a jednoducha!

  • Zdenka
    Zdenka |

    17. 5. 2011 20:25

    Také musím pochválit, výborné a nenáročné

  • JanaDe
    JanaDe |

    9. 5. 2011 16:16

    Musím pochválit, je to moc dobré. Špecle jsem propasírovala struhadlem na halušky a jsou perfektní.

Další doporučené recepty: