Ovarová polévka s quinoou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřový vývar z kolene, ovarové plece...
    • kořenová zelenina : mrkev, celer, petržel
    • 150
      g quinoa cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • petrželka , pažitka nebo celerová nať
    • brambory - nejsou nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na polévku použijeme vývar, například ze silvestrovského ovaru, který jsme vařili dle vlastních zvyklostí. Já přidávám menší cibuli s vrchní slupkou, nové koření, pepř celý, sůl, větší stroužek česneku a kořenovou zeleninu, kterou nevařím po celou dobu vaření ovaru.
2
Do přecezeného vývaru pokrájíme část zeleniny, kdo nerad větší kousky, může jí rozmačkat vidličkou. Přidáme i trochu masa z ovaru, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Kdo chce, může polévku doplnit o jednu nebo dvě na kostičky pokrájené brambory, které nechá uvařit ve vývaru doměkka.
3
Quinou, kterou nejprve propláchneme studenou vodou, necháme 5 - 10 minut ve studené vodě namočenou. Vodu slijeme a v poměru jeden díl quinoy a dva díly vývaru (používám vývar pro lepší chuť, ale dá se použít i osolená voda s bylinkami, česnekem...) vařím od bodu varu cca 15 minut, to stihne quinoa vstřebat všechen vývar a zaklopenou ji nechám po odstavení ještě asi 5 - 10 minut dojít.
4
Horkou polévku naléváme do talířů, dozdobíme bylinkami dle chuti, pokud jsme je nedali nakonec vaření do vývaru.
5
Quinou si každý může nabrat sám dle chuti, nebo ji přidáme do ovarové polévky rovnou, to záleží na chuti každého.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: