• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Dušené hovězí plátky
    Napište svůj komentář k receptu

    Dušené hovězí plátky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 14
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dušené hovězí plátky
    Dušené hovězí plátky
    Dušené hovězí plátky
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        ks hovězí maso
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka pepř celý
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 50
        g máslo
      • 2
        ks mrkev
      • 0,25
        ks celer
      • 1
        ks petržel
      • 1
        lžíce rajský protlak
      • 5
        lžíce rostlinný olej
      • 300
        ml červené víno
      • 300
        ml vývar
      • 2
        lžíce sterilovaný hrášek
      • 1
        ks hlávkový salát (Na ozdobu)

    Postup přípravy receptu

    1
    Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozehřátém másle. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Na rozehřátém oleji opečeme maso a vložíme jej do zeleninového základu, podlijeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem a vínem. Když je maso měkké, šťávu osolíme, okořeníme bílým pepřem a nakonec vmícháme hrášek. Dobře promícháme a chvíli povaříme. Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme zeleninovou šťávou a ozdobíme listy hlávkového salátu. Jako příloha se nejlépe hodí vařené nebo opečené brambory.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zakryté hovězí plátky

    Zakryté hovězí plátky

    Dušené hovězí na pivu s mrkví

    Dušené hovězí na pivu s mrkví

    Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

    Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jasa
      Jasa | 10. 3. 2017 20:47

      Výborný recept, i bez vína. ;-) , na závěr přidávám trošičku česneku - není poznat, že je tam česnek, ale chuť je výraznější.

    • K.
      K. | 5. 4. 2014 12:56

      všichni jsme si pochutnali-super děkuji!

    • Marek
      Marek | 31. 12. 2011 05:42

      Ještě přidat k tomu restování na začátku trochu slaniny (bez hrášku) a ejhle - je tu hovězí po Burguňsku :-), to miluju, jako přílohu upřednostňuju noky. Místo protlaku používám pyré od Valfruty, zeleninku pocukruju, aby zkaramelizovala. Mňam.

    • Simona
      Simona | 7. 6. 2011 14:33

      Neměla jsem hrášek, rajský protlak ani petržel. I tak jsem to podobně zkusila. Místo protlaku :-\ jsem dala kečup a bylo to výborné. ;-)

    • Ladia
      Ladia | 11. 4. 2011 09:20

      Vína má být 100 ml.

    • Šárka Bukačová
      Šárka Bukačová | 5. 3. 2010 13:27

      Chutnalo nám moc i bez hrášku. Místo něho jsem k tomu vedle na talíř nastrouhala kupu syrové mrkve pro děti.

    • Renata Kadlecova
      Renata Kadlecova | 6. 2. 2010 17:42

      Tak tenhle recept je naprosto vyborny!!!!!!Dala jsem za 1.Manzel si taky velice pochutnal a to je co rict :-)Delala jsem v tlak.hrnci,tak to bylo na to sup hotovy.

    • Olga Zehnalová
      Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 15:35

      Ďakujeme, p.Olda za vysvetlenie, Vy ste ma predbehli, akurát som išla hľadať, kde by som našla niečo o bielom korení, Vy ste bol rýchlejší, vďaka.

    • Olga .
      Olga . | 8. 1. 2009 15:23

      Bílý pepř se získává z rostlin pepře černého, sklízí se zcela zralé bobule, kdy se vnější dužnatá slupka snadno odděluje od bílého středu. Po namočení se vnější vrstva odstraní drcením a třením, bílé zrno se znovu suší a jeho konečná barva je žlutošedá. Chuť a vůně bílého pepře je daleko jemnější, než u pepře černého. ...Tož tak :o()

    • Olga .
      Olga . | 8. 1. 2009 15:21

      Promiňte, ale nebyla to provokace. Když se nějaká kuchyňka zeptá např. "Co je to mletý cukr?" tak si vzpomenu na drůbež ze dvora :-) a říkám si - proč si neklikne www? Takže jsem si, kohout, klikl... Párkrát jsem omylem koupil bílý pepř, který nakonec skončil v mlýnku s černým, protože jak píše Petule: "...není tak dobře vidět..." :-)

    • Petule B.
      Petule B. | 8. 1. 2009 14:01

      Je pravda, že bílý pepř má jemnější chuť, ale v ostrosti (dle mých zkušeností) si s černým nezadá. Někdo do určitých jídel - např. do bílých omáček apod. používá bílý proto, že nedělá v omáčce tzv. "vši" :o) jako černý. S bílým ale opatrně, jelikož není tak dobře vidět, snadno Vám ujede ruka, mě tedy skoro pokaždé :o))

    • Olga Zehnalová
      Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:59

      Hm, tak potom neviem, už nám ostáva biele korenie skúsiť len na vlastnom jazyku.

    • Mirka P.
      Mirka P. | 8. 1. 2009 13:48

      Myslím, že právě naopak. Bílý pepř má daleko jemnější chuť a víc voní než černý. Smícháním obou druhů vznikne nová variace.

    • Olga Zehnalová
      Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:37

      Ja som niekde počula, že biele korenie je ostrejšie, štipľavejšie, má výraznejšiu chuť ako čierne.Neviem posúdiť z vlastnej skúsenosti, biele korenie som dosiaľ nepoužívala.

    • Olga .
      Olga . | 8. 1. 2009 13:19

      Prohodíte-li restování zeleniny s opékáním masa, tak vystačíte s jedním hrncem a talířem:o() Umělby někdo odpovědět na otázku jaký je rozdíl v použití černého nebo bílého pepře?

    • Olga .
      Olga . | 8. 1. 2009 13:18

      Prohodíte-li restování zeleniny s opékáním masa, tak vystačíte s jedním hrncem a talířem:o() Umělby někdo odpovědět na otázku jaký je rozdíl v použití černého nebo bílého pepře?

    • vendula m.
      vendula m. | 5. 10. 2008 18:15

      opravdu mnamka. a klidne bych tam priste dala i vic te zeleniny. ale na muj vkus trochu kombinovane , nejradeji jsem, kdyz na vse staci jeden hrnec.

    • Monika Š.
      Monika Š. | 20. 9. 2008 11:49

      Hotovo....Výborné!!! :-) Akorát nám došlo víno, takže to bylo bez něj, ale i tak - mňam :)

    • zajda
      zajda | 1. 12. 2007 16:22

      Napišu,zatím se na to chystám

    • pralinka
      pralinka | 22. 11. 2007 12:15

      Eno-nuno,fakticky perfektni jidlo,rychla priprava a s kroketama,ktere jsme jen dali do trouby na plech,taky vyborne papu,dekujem za recept

    • jaja
      jaja | 2. 8. 2007 18:46

      Vynikajici, moc jsme si pochutnali!!! Diky za recept, urcite ho radi vyzkousime znovu.

    • Kalina
      Kalina | 19. 7. 2007 16:46

      Jsem hoby kuchar strasne rad varim a teto recept jsem udelal a strasne nam to chutnalo

    • Kalina
      Kalina | 19. 7. 2007 16:41

      Jsem Hoby kucharstrasne nam to chutnalo

    • Jarka
      Jarka | 3. 2. 2006 12:45

      Moc jsme si pochutnali! Diky za recept.

    • hmgjff fsahdad
      hmgjff fsahdad | 26. 1. 2006 17:32

      Bylo to skvělé-

    • Renata Černá
      Renata Černá | 17. 11. 2005 15:05

      Super

    • Anonym
      Anonym | 17. 9. 2005 23:03

      vynikajici

    • Renata
      Renata | 5. 6. 2005 09:05

      výborné!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Hlávkový salát Hovězí maso Máslo Mrkev Pepř celý Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Sterilovaný hrášek Sůl Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Salát z červené řepy s křenem

    Salát z červené řepy s křenem

    Rýžové placky

    Rýžové placky

    Bábovka triviální olejová

    Bábovka triviální olejová

    Omáčka z kuřete

    Omáčka z kuřete

    Kroužky z nivy

    Kroužky z nivy

    Banánová bleskovka - dort

    Banánová bleskovka - dort

    Kapustová polévka s bramborem

    Kapustová polévka s bramborem

    Maso jako z KFC

    Maso jako z KFC

    Adžika masovo-zeleninová směs

    Adžika masovo-zeleninová směs

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Grilovaný bůček s tymiánem

    Grilovaný bůček s tymiánem

    90 minut
    Ramen

    Ramen

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    20 minut
    Asijské pikantní cuketové nudle

    Asijské pikantní cuketové nudle

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Mangový dort s kokosem

    Mangový dort s kokosem

    60 minut
    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    Poslední sledované recepty

    47
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    38
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    19
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    17
    Palačinky
    Palačinky
    16
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
    Česká klasika aneb Tradiční omáčky 9x jinak!
    Česká klasika aneb Tradiční omáčky 9x jinak!

    Sledujte nás

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    AHA.cz Deník Aha! 24.2.2021

    Deník Aha! 24.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Ženy.cz Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Maminka.cz Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Reflex.cz Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Dušené červené zelí
    Dušené červené zelí
    Dušené hlávkové zelí
    Dušené hlávkové zelí
    Dušené hovězí na pivu s mrkví
    Dušené hovězí na pivu s mrkví
    Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
    Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
    Dušené jehněčí Irish Stew
    Dušené jehněčí Irish Stew
    Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
    Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
    • Recepty.cz
    • Dušené hovězí plátky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí