• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Dušené jehněčí Irish Stew
    Napište svůj komentář k receptu

    Dušené jehněčí Irish Stew

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: 90 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dušené jehněčí Irish Stew
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    5 porce
      • 600
        g jehněčí maso nebo skopové maso z kýty či plecka
      • 600
        g brambory
      • 200
        g cibule
      • 200
        g mrkev
      • 1,50
        l vývar
      • 2
        lžíce máslo
      • 2
        lžíce olej
      • guinness (pivo) nebo víno na dochucení
      • česnek na dochucení
      • tymián na dochucení
      • sůl na dochucení
      • pepř mletý na dochucení

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném kastrolu osmažte kousky masa. Přidejte česnek a ještě asi minutu smažte.
    2
    Přidejte vývar, pivo nebo víno, podle chuti sůl a tymián. Zakryté poduste na mírném plameni nebo v troubě předehřáté na 150 °C asi hodinu.
    3
    V jiném kastrolu rozehřejte máslo a dozlatova osmažte brambory, cibuli a mrkev.
    4
    Opepřete a opečenou zeleninu pak přidejte do hrnce s masem a ještě dále duste, až bude vše krásně měkké, asi 40 minut. Před podáváním ještě dochuťte solí a pepřem, na talíři případně posypte sekanou petrželkou. Nejlepší je ale Irish Stew druhý den, až se všechny chutě rozleží.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dušené jehněčí na limetkách

    Dušené jehněčí na limetkách

    Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

    Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

    Irish Coffee Muffins

    Irish Coffee Muffins

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • svatka60
      svatka60 | 18. 3. 2017 18:53

      Naprosto souhlasím, je to náš nejoblíbenější recept z jehněčího. Vaříme pravidelně a je skvělý ! :-)

    • svatka60
      svatka60 | 18. 3. 2017 18:51

      Je to náš nejoblíbenější recept z jehněčího. Opravdu skvělý, vaříme pravidelně ;-)

    • LenkaL
      LenkaL | 11. 7. 2014 08:43

      Výborné, jednoduchá příprava a chutná jako originál! Opakovaný úspěch u strávníků!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
    Maso Jehněčí Oběd Smažení Dušení Irsko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Guinness Jehněčí maso Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rybí pomazánka s avokádem

    Rybí pomazánka s avokádem

    Tvarožník II.

    Tvarožník II.

    Kuřecí čína s ananasem

    Kuřecí čína s ananasem

    Zelené fazolky s vejci

    Zelené fazolky s vejci

    Rybí pomazánka od maminy

    Rybí pomazánka od maminy

    Pstruh na másle

    Pstruh na másle

    Pštrosí maso s rozmarýnem

    Pštrosí maso s rozmarýnem

    Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

    Luigiho zeleninové rizoto na italský…

    Narozeninový dort s "marcipánem"

    Narozeninový dort s "marcipánem"

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    23
    Palačinky
    Palačinky
    13
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    13
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    13
    Bramboráky
    Bramboráky
    12
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tragédie hokejového reprezentanta: Vránovi se utopila manželka

    Tragédie hokejového reprezentanta: Vránovi se utopila manželka

    AHA.cz Láska dětí slavných otců! Nedvědová randí s Kordou

    Láska dětí slavných otců! Nedvědová randí s Kordou

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Nejjednodušší špagety z jednoho hrnce: Ideální, když máte hlad, ale nemáte čas!

    Nejjednodušší špagety z jednoho hrnce: Ideální, když máte hlad, ale nemáte čas!

    Maminka.cz 7 triků jak vyvolat porod, když se miminku nechce na svět...

    7 triků jak vyvolat porod, když se miminku nechce na svět...

    Reflex.cz Rozkaz zněl jasně: Nesmí projít! Život v Česku pod přísným dohledem policie a armády

    Rozkaz zněl jasně: Nesmí projít! Život v Česku pod přísným dohledem policie a armády

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    Další doporučené recepty:

    Dušené hovězí na pivu s mrkví
    Dušené hovězí na pivu s mrkví
    Dušené hovězí plátky
    Dušené hovězí plátky
    Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
    Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
    Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
    Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
    Dušené jehněčí na limetkách
    Dušené jehněčí na limetkách
    Dušené jemné zelíčko
    Dušené jemné zelíčko
    • Recepty.cz
    • Dušené jehněčí Irish Stew
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí