Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách posypeme moukou a opečeme po obou stranách na části sádla.
2
Na zbytku sádla osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, zalijeme ji trochou vody, přidáme opečené plátky masa a dusíme je pod pokličkou. Na pánvičku od opékání masa nalijeme malé množství vody, za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu a podlijeme jí plátky při dušení. Při dušení plátky obracíme a podléváme malým množstvím vody.
3
**Dušená zelenina: ** mrkev rozkrájíme nožem na šikmé, asi půl až centimetr tenké plátky. Můžeme použít i speciálně tvarovaný vroubkovaný zdobící nůž. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pórek a za stálého míchání orestujeme do sklovita. Potom přisypeme mrkev a vše opět orestujeme. Nakonec přidáme zelené fazolky. Vše podlijeme vývarem z zeleninového bujonu a na mírném ohni dusíme doměkka. Závěrem dochutíme solí a mletým pepřem.
4
Plátky hovězího masa s dušenou zeleninou podáváme s vařenými brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • josef
    josef |

    22. 6. 2016 12:56

    vypadá to jako koňský blití

  • caliopea
    caliopea |

    7. 3. 2014 14:26

    miluju zeleninu misto klasicke prilohy, zitra uvarim podle receptu a bez brambor <3

  • KaRa
    KaRa |

    3. 7. 2011 17:58

    Dobré...

  • KaRa
    KaRa |

    3. 7. 2011 17:57

    Dobré... :-[