• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Dušené hlávkové zelí
    Napište svůj komentář k receptu

    Dušené hlávkové zelí

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 89
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dušené hlávkové zelí
    Dušené hlávkové zelí
    Dušené hlávkové zelí
    Dušené hlávkové zelí
    Dušené hlávkové zelí
    Dušené hlávkové zelí
    Dušené hlávkové zelí
    Dušené hlávkové zelí
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Babiččina zelňačka

    Suroviny

    3 porce
      • 700
        g hlávkové zelí cca
      • 1
        lžička drcený kmín dle chuti, cca
      • sůl
      • 2
        lžíce sádlo nebo uzený špek či slanina
      • 1
        ks cibule velká
      • 1
        ks brambory cca 150 g, větší oloupaná
      • cukr krupice
      • ocet

    Postup přípravy receptu

    1
    Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na mírném ohni cca 10 - 20 minut. Doba dušení záleží na tloušťce nudliček a na tom, zda jsme použili zelí rané či pozdní, takže se nebudeme řídit časem v receptu, ale zelí v průběhu dušení ochutnáme. Zelí by v konečné fázi mělo zůstat na skus, takže sléváme, když je ještě trochu pevnější, jelikož ho budeme následně ještě krátce dusit s bramborem.
    2
    Na sádle nebo drobně pokrájeném špeku (slanině) si osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenu velkou cibuli. K cibuli přisypeme podušené scezené zelí, přistrouháme na jemném struhadle bramboru, mírně osolíme a dobře promícháme.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    3
    Zelí ochutíme (dle jeho vlastní sladkosti) cukrem, zhruba 2-3 lžíce, podlijeme cca 3-4 lžícemi vody a dusíme do změknutí brambory, cca 5 - 7 minut, případně dle potřeby ještě podlijeme, která nám zelí zahustí do krémvější podoby a nebudeme potřebovat na zahuštění mouku ani jíšku. Nakonec okyselíme octem dle vlastní chuti (cca 1 lžíce) a krátce vše společně po promíchání podusíme.
    4
    Podáváme s pečeným nebo uzeným masem, knedlíkem, noky, bramborem, osmaženou uzeninou...

    RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kedlubnové zelí

    Kedlubnové zelí

    Dušené červené zelí

    Dušené červené zelí

    Pečené zelí s dýní

    Pečené zelí s dýní

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
    Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr krupice Drcený kmín Hlávkové zelí Ocet Sádlo Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bigos

    Bigos

    Bílá kuřecí omáčka se žampiony

    Bílá kuřecí omáčka se žampiony

    Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

    Grilované cukety a lilky v olejovo…

    Volská oka speciál

    Volská oka speciál

    Pečené kuřecí závitky

    Pečené kuřecí závitky

    Bílý šťovíkový boršč

    Bílý šťovíkový boršč

    Špenátové brambory - příloha

    Špenátové brambory - příloha

    Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

    Plněná kuřecí prsa s broskví a…

    Bramborovo-pórková polévka

    Bramborovo-pórková polévka

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    30
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    27
    Bramboráky
    Bramboráky
    26
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    20
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tragédie hokejového reprezentanta: Vránovi se utopila manželka

    Tragédie hokejového reprezentanta: Vránovi se utopila manželka

    AHA.cz Láska dětí slavných otců! Nedvědová randí s Kordou

    Láska dětí slavných otců! Nedvědová randí s Kordou

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Dáma.cz Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Ženy.cz Nejjednodušší špagety z jednoho hrnce: Ideální, když máte hlad, ale nemáte čas!

    Nejjednodušší špagety z jednoho hrnce: Ideální, když máte hlad, ale nemáte čas!

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Rozkaz zněl jasně: Nesmí projít! Život v Česku pod přísným dohledem policie a armády

    Rozkaz zněl jasně: Nesmí projít! Život v Česku pod přísným dohledem policie a armády

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    Další doporučené recepty:

    Dušené bílé zelí
    Dušené bílé zelí
    Dušené červené zelí
    Dušené červené zelí
    Dušené červené zelí
    Dušené červené zelí
    Dušené hovězí na pivu s mrkví
    Dušené hovězí na pivu s mrkví
    Dušené hovězí plátky
    Dušené hovězí plátky
    Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
    Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
    • Recepty.cz
    • Dušené hlávkové zelí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí