Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).
Cibuli...
více o Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná...
více o Voňavé anglické kapsy
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a...
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Brambory uvařte ve slupce ideálně už den předem. Mrkev oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky,...
více o Bramborový salát
Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší...
více o Rizoto s masem
Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a...
více o Domácí huspenina
Do teplých uvařených těstovin rozdrobíme tuňáka (přidat olej i šťávu). Nakrájíme zeleninu, salát natrháme na kousky a ze 2-3 citronů okrájíme kůru,...
více o Tuňákový salát s těstovinami
Studené brambory na vánoční bramborový salát oloupeme, kořenovou zeleninu uvaříme v okyselené vodě do poloměkka. Vše nakrájíme na kostičky. Na drobno...
více o Vánoční bramborový salát
Ryby očistíme a zbavíme hlavy a ploutví, naporcujeme na filety bez páteře.
Příprava láku: do 2 l vody nalijeme 1/2 l octa, vsypeme deko a 3 lžíce...
více o Rybí salát z cejnů a bílé ryby
Brambory, šunku a cibuli nakrájíme na jemné, ne příliš dlouhé nudličky, dáme je do mísy a přidáme k nim nudličky nakrájené lehce vymačkané okurky....
více o Pravý vlašský salát
Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a...
více o Dušené hovězí plátky
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání...
více o Rizoto z mletého masa
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku zeleninového...
více o Rychlá hrachová polévka
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje. Přidáte rajčátka nakrájená na...
více o Těstovinový salát se šunkou
Na oleji nebo jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme očištěné, pokrájené a krátce spařené (scezené) houby. Pokud...
více o Houbový kuskus - rychle a chutně
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na půl centimetru silná kolečka. Na pánvi osmažíme na drobno pokrájenou cibulku,...
více o Francouzské brambory III.
Sterilovanou papriku nakrájíme na menší kousky, zeleninu rovněž nakrájíme na co nejmenší kousky, aby se salát pěkně rozležel. Vše smícháme, přidáme...
více o Feferonový salát
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a promícháme s cuketou. Přidáme vejce, hořčici, sůl, polévkové koření, sójovou omáčku, koření na čínu, kečup a...
více o Játrová čína
Kuřecí prsa rozklepe na plátky, osolíme, opepříme. Na pávni si umícháme jedno vejce, dáme do misky a přidáme hrášek, můžeme lehce osolit. Na...
více o Plněná kuřecí kapsa
Maso omyjeme, osušíme a protkneme klínky slaniny. Osolíme, opepříme a necháme odležet. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme...
více o Hovězí maso na zelenině
V nepřilnavé pánvi s rozpuštěným máslem osmažíme drobně pokrájené uzené maso, přidáme prohřát okapaný hrášek, rozvonět nasekaný česnek. Poté přisypeme...
více o Omeleta s hráškem, uzeným a těstovinou
Brambory uvařené ve slupce oloupejte za tepla a nechte je vychladnout. Vychladlé brambory rozkrájejte na stejnoměrné nudličky nebo kostky, přidejte...
více o Vlašský salát podle ČSN
Vyšleháme nebo dobře utřeme margarín se sýrem a přidáme postupně všechny druhy očištěné a posekané zeleniny. Ty nám ochutí a zárověn obarví pomazánku....
více o Mozaiková pomazánka
Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní přidáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme...
více o Rýže s pečeným masem
Filety opláchneme, nakrájíme na kousky, zalijeme olejem a na 2-3 hodiny dáme do ledničky. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, propláchneme studenou...
více o Růžový salát
Rozmícháme tvaroh, přidáme rozkrájené okurky, cibuli, salám a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme majolku a kdo chce může přidat jogurt. Podáváme s...
více o Falešný vlašský salát
Vykostěné maso nakrájím na kousky a osmahnu na nakrájené cibuli. Zapráším paprikou a dusím až skoro do měkka (když se vysmahnou, tak přileji trochu...
více o Králíčí kousky
Uděláte klasický bramborový salát tužší konzistence, aby se vám dort po sejmutí formy nerozjel. To docílíte nejlépe tím, že uvařenou kořenovou...
více o Dort pro Káju
Nejdříve si připravte salát. Brambory oloupejte a protlačte přes síťku, mrkev, celer, okurky a salám nakrájejte nadrobno, přidejte hrášek, majonézu,...
více o Ruské vejce
Oloupaný salám a okurky nakrájejte na stejnoměrné nudličky, přidejte zelený hrášek, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, ostatní chuťové přísady a vše...
více o Pochoutkový salát podle ČSN
Kyslé ryby pokrájame na menšie kúsky, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, sterilizovaný hrášok a sterilizovanú miešanú zeleninu pokrájanú na malé kocky....
více o rybí salát - slovenský III.
Oloupaná salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s majonézou, hráškem a jemně krájenou cibulí. Ochutíme hořčicí, octem, cukrem,...
více o Pařížský salát podle ČSN
Krevety uvaříme a v misce promícháme s hráškem, najemno nasekanou okurkou a cibulkou. Vmícháme majonézu, kysanou smetanu a okořeníme bílým pepřem....
více o Salát norské hospodyňky
Jsou to takové francouzské brambory v anglickém kabátě:-), jinak jídlo, co dům dal.
Uvařte brambory skoro do měkka (nebo použijte zbytek vařených z...
více o Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Lahůdkovou cibulku si omyjeme a nakrájíme (kořínky cibule a zelenou nať už nekrájíme, ale vyhodíme) a dáme osmažit spolu s hrstí nasekaných žampiónů....
více o Falešné Burrito
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit. Poté přidáme menší kostky vepřové plece či krkovice a z obou stran osmahneme. Posypeme dvěma lžičkami...
více o Plovdivské po mém
Zelí i s nálevem dáme do větší mísy. Přidáme scezený hrášek, na kostičky pokrájenou cibuli a tatarku.
Vejce nastrouháme najemno a přidáme do směsi....
více o Salát z červeného zelí s hráškem
Brambory uvaříme ve slupce, vaříme cca 20 minut. Necháme vychladnout.
Mrkev, petržel a celer oškrabeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme...
více o Bramborový salát s Rákosníčkem
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Pak je nechte zchladnout a oloupejte. Nakrájejte je na drobné kostičky a ve velké míse opatrně smíchejte s...
více o Bramborový salát se šunkou
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájenou uzeninu, okurky, cibuli, hrášek, okořeníme pepřem, osolíme a...
více o Bramborový salát bez brambor
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo smetanou a okořeníme. Dávám...
více o Těstovinový salát s tuňákem III.
Brambory vaříme ve slupce, asi 20 minut, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Připravíme zálivku, majonézu smícháme se smetanou. Sterilovaný hrášek a...
více o Bramborový salát
Kuskus nasypeme na hluboký talíř (množství podle oka, ve výsledku asi 2x zvětší svůj objem), decentně osolíme, přidáme lžičku oleje a zalijeme vařící...
více o Kuskus stíhacího letce
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáním vody vytvoříme bešamel, do kterého vyklopíme celý obsah plechovky hrášku i s nálevem. Přidáme...
více o Hrášek na smetaně
Šunku nastrouháme na hrubo na struhadle. Přidáme na jemno pokrájenou cibuli, plechovku hrášku, majonézu a pepř podle chuti. Vše dobře promícháme a...
více o Pochoutkový salát II.
Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.
Cibuli nakrájíme na plátky a...
více o Bratislavská roštěná
Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta...
více o Dalmatské čufty II.
Špagety uvaříme v osolené vodě a dáme okapat. Vařené drůbky (např. z polévky) pokrájíme na malé kousky a spolu s nadrobno pokrájenou cibulí je lehce...
více o Drůbkové špagety