Bramborový salát s Rákosníčkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg brambory
    • 3
      ks mrkev
    • 3
      ks petržel
    • 200
      g celer
    • 2
      ks cibule
    • 1
      sklenice nakládané okurky
    • 2
      plechovka sterilovaný hrášek
    • 1
      sklenice majonéza
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 7
      ks vařená vejce 3 do salátu a 4 na ozdobu
    • 5
      snítka petrželová nať na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, vaříme cca 20 minut. Necháme vychladnout.
2
Mrkev, petržel a celer oškrabeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladnout.
3
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.
4
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Také nakládané okurky a brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky. 3 ks vařená vejce rovněž nakrájíme na kostičky.
5
Všechny nakrájené ingredience promícháme, osolíme, opepříme, přidáme hrášek bez nálevu, majonézu a hořčici. Salát mícháme zvolna odspodu, abychom si neudělali z vařených brambor kaši.
6
Nakonec rozkrájíme 3 ks vejce na 4 díly a ozdobíme salát na talíři kolem dokola. Poslední vejce nazdobíme jako Rákosníčka, vlasy z petržele, oči z hřebíčků, pusa, nos a uši z mrkve. Párem snítek petrželky ještě nazdobíme hotový salát a dáme jej do ledničky uležet.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: