Recepty na nejlepší a nejoblíbenější saláty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Samozřejmě nelze vyhlásit jasného vítěze, ale víme, které saláty se objevují mezi nejvyhledávanějšími na jídelních lístcích restaurací. Jedním z nich je salát Caesar, který je známý a oblíbený po celém světě a má nespočet variant přípravy.

Mezi nesmrtelnou klasiku patří také bramborový salát. Jeho dominantní postavení zaručuje jeho nepostradatelnost na štědrovečerní tabuli a často bývá součástí oblíbeného typicky českého zakousnutí – obložených chlebíčků.

Mezi celosvětově rozšířené a vůbec nejznámější saláty patří salát Caprese. Jeho rafinovast spočívá v prosté a jednoduché přípravě na základě tří ingrediencí – mozzarelly, rajčat a bazalky. Stejně jednoduchý a neméně oblíbený je světoznámý Coleslaw. Tento salát má jako základ nastrouhané syrové zelí. Zatímco Caprese se podává výhradně jako předkrm či hlavní chod, Coleslaw bývá typickou přílohou.

Velmi oblíbený je také šopský salát, jehož základem je sýr feta nebo balkánský sýr. Mezi saláty ve kterých dominuje chutím druh sýra, patří také mezi nejoblíbenější salát s kozím sýrem, který se velmi často doplňuje ingrediencemi, jako jsou brusinky, hrušky či med a ořechy.

Další podobné recepty