Carpaccio z červené řepy

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 27
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • bazalka nebo rukola, případně mladé špenátové listy...
    • 100
      g kozí sýr nebo balkánský, případně přírodní čerstvý, gervais... cca
    • citronová šťáva pár kapek - není nutná
    • 2
      ks červená řepa (velikostí asi jako pěst)
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžička olej
    • 2
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pojmem carpaccio můžeme nazvat vše, co krájíme na tenké plátky a podáváme za syrova, dochucené různými omáčkami, zálivkami... Dnes již najdeme recepty na carpaccio z potravin marinovaných, nakládaných i vařených, jako je například tento:
2
Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které klademe na talířky, přelijeme (pokapeme) dresinkem umíchaným z balzamikového octa, medu a oleje. Dle chuti můžeme přidat pár kapek citronové šťávy. Na plátky ochucené řepy nandáme nadrobený nebo vidličkou natrhaný kozí, balkánský, čerstvý... sýr a dozdobíme lístky rukoly nebo natrhanou bazalkou nebo lístky čerstvého tymiánu...

RADA: Speciální octy a jejich využití

3
U nás se osvědčila kombinace červené řepy, dresinku, bazalky a gervais s černým pepřem, ale každý máme jiné chutě a fantazii se meze nekladou.

RADA: Jak udržet bazalku svěží po celý rok?

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Wega
    Wega |

    16. 2. 2017 16:56

    Skvele <3

  • Andrea
    Andrea |

    13. 12. 2016 06:10

    To je vyborne, davam 1*

  • Zuzana Suchánková
    Zuzana Suchánková |

    27. 10. 2016 17:47

    Taková jídla přímo zbožňuji a z řepy, kterou milujeme všichni dělám i saláty a pomazánky, ty jsou také skvělé :-* :-)

  • Daniela
    Daniela |

    22. 10. 2016 07:13

    Pokud ale řepu uvaříte, tak už to přeci není carpaccio, ale vařená řepa. Kouzlo carpaccia ať už masového nebo vařeného je v jeho syrovosti. :) Zkoušela jsem teď podle pana Pohlreicha naložit tenké plátky řepy do dresinku na 2 dny a pak jíst a je to vynikající. A neztratíte vitamíny. :)

  • bublina
    bublina |

    2. 10. 2016 08:35

    skvele :-P

  • Jana
    Jana |

    7. 4. 2016 05:47

    Výborná večeře. Řepu zbožňuji a tohle bylo dokonalé.