Carpaccio z červené řepy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce piniové semínka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks zázvor
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • pepř mletý
    • 100
      ml olivový olej
    • 2
      lžíce med
    • 2
      ks červená řepa
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 3
      lžíce pomerančový džus

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.
2
Nastrouhejte a vymačkejte kořen zázvoru (z asi 3cm špalíku).
3
Ocet svařte s cukrem, přidejte med, pomerančový džus plus tymián, olej, pepř se solí a sojovou omáčku.
4
Směs rozšlehejte a přilijte do ní šťávu z zázvoru.
5
Do marinády naložte plátky řepy, které v ní musí být potopené.
6
Nádobu uzavřete a nechte aspoň 12 hodin macerovat. Klidně můžete i dva dny.
7
Nasucho opražte piniové semínka.
8
Plátky řepy naaranžujte na talíř, ozdobte hrudkami měkkého kozího sýra a posypte semínky.
9
Podávejte s bagetou nebo celozrnným chlebem.
10
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Zdeněk Pohlreich*
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.