Carpaccio z rajčat

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g rajčata klidně více druhů, cca
    • 1
      ks žervé nebo lučina, Palouček, čerstvý kozí sýr...
    • 1
      hrst bazalka cca
    • 1
      stroužek česnek cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej čistý nebo s bazalkovou či chilli příchutí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o to zajímavější a pohlednější.
2
Kostičku žervé nebo lučiny... dáme do hlubokého talíře, přidáme nastrouhaný česnek, drobně nasekané lístky bazalky (trochu bazalky necháme na dozdobení), osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvoříme tužší hmotu, kterou nebudeme ničím (smetanou či mlékem) ředit, aby se nám následně vidličkou dobře odtrhávala na rajčata, kde z ní budeme tvořit jakési nepravidelné nočky, které nám carpaccio výborně ochutí.
3
Plátky rajčat pokapeme olejem, dozdobíme zbylou, jemně nasekanou bazalkou a nočky z ochuceného žervé. Pokud chceme rajčata ještě osolit, uděláme tak těsně před podáváním. Carpaccio podáváme chladné, ale nikdy ho nepodáváme přímo z lednice, aby vynikla chuť rajčat. Podáváme ho samostatně jako svěží zdravou svačinu, občerstvení či večeři, kterou můžeme doplnit tmavým pečivem.
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl Žervé

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: