• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Drobenkový tvarohový dort
    Napište svůj komentář k receptu

    Drobenkový tvarohový dort

    autor: Vlastina
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 47
    doba přípravy: 90 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Drobenkový tvarohový dort
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 380
        g hrubá mouka
      • 120
        g cukr krupice
      • 150
        g hera
      • 1
        ks vejce
      • 1
        balení prášek do pečiva
    • Náplň
      • 750
        g měkký tvaroh
      • 250
        g cukr krupice
      • 1,50
        dl mléko
      • 1,50
        dl hnědý rum
      • 2
        ks vejce
      • 1,50
        balíček vanilkový pudink
      • 1,50
        dl rostlinný olej
      • rozinky
      • ořechy
      • kandované ovoce

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny přísady dáme do misky a zpracujeme na drobenku. 2/3 drobenky nasypeme do vymaštěné dortové formy, polijeme náplní, uhladíme a povrch posypeme zbytkem drobenky. Pečeme zvolna asi 45 minut. Necháme vychladit (nejlépe do druhého dne) a krájíme na řezy.
    2
    Náplň: všechny přísady promícháme do hladké směsi a přidáme rozinky, sekané ořechy a kandované ovoce (nemusí být).
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč

    Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč

    Borůvkový tvarohový dort

    Borůvkový tvarohový dort

    Kokosovo-tvarohový dort

    Kokosovo-tvarohový dort

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • KateřinaSchovank | 26. 2. 2013 10:24

      Vyzkoušela jsem upéct manželovi k narozeninám. Drobenkové těsto je dokonalé, to krému jsem dala ořechy a ten rum - bylo to moc, moc nám to nejelo. Příště ale vyzkouším odlehčenější krém a bude to určitě dokonalé :-)

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 29. 1. 2012 13:10

      Děkuji za odpověď!

    • pippiva
      pippiva | 29. 1. 2012 12:13

      Myslim, ze olej se tam pridava, aby tvaroh byl jemnejsi konsistence, nekdy se do tvarohove naplne prida i maslo... Ale kdyz uz tam jsou i vejce, ktera tvaroh zjemni, tak ten olej se klidne muze vynechat. :-)

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 29. 1. 2012 11:03

      Tak jsem vyzkoušela, přesně jak je psaný. I s rumem, olejem, oříšky. Rum byl hodně cítit, ale my rum rádi, takže to bylo jenom plus. Oříšky mi přišly jako dobrý nápad, chutnaly nám v tom. Akorát nechápu, proč se tam dává i ten olej (nemyslím to nijak zle, opravdu bych byla ráda, kdyby mi to někdo vystělil). Já jsem ho tam teda dala, ale jak psali ostatní, když recept funguje i bez něj, tak proč se tam tato kalorická bomba přidává? Jinak dávám jedničku, dort byl sice hrozně sytý, ale báječný.

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 29. 1. 2012 10:59

      Jde to :)

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 10. 1. 2012 14:53

      45 minut, je to napsané v receptu

    • biggi-smajlik
      biggi-smajlik | 30. 11. 2011 11:49

      Bude chutnat i naší nedělní návštěvě? :-\ Určitě! ;-) Ale vynechám rozinky! Jde to? :-\

    • Jarka O. | 9. 11. 2010 11:31

      Zito, ty Vaše fotky jsou taaak inspirativní :-P :-P Nádhera :-)

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:07

      1

    • Katka Krouská
      Katka Krouská | 20. 9. 2010 19:11

      Vynikající,dělám ho s kompotovanými broskvemi a jahodami a opravdu moc dobrý.Rumu dávám ale jen třetinu a úplně to stačí :-)

    • Olga V.
      Olga V. | 20. 7. 2010 11:01

      Delavam obdobne, tedy napln bez oleje a tu drobenku bez vajicka. Na ty 2/3 spodni drobenky kladu merunky a ty zalivam tvarohovou smesi a na to zpet tu drobenku a je to velmi dobre.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 9. 9. 2009 11:00

      Já bych určitě v tom tvarohu vynechala olej. Zdá se mi to zbytečně tučné. Dělám několik tvarohových moučníků a vždy ředím jen mlékem a vejcem. Někdy, když mám v ledničce smetanu, u které hrozí, že jí projde záruční doba, použiju místo mléka.

    • Dagmar Bartůšková
      Dagmar Bartůšková | 9. 9. 2009 10:28

      Tak tisíc lidí tisíc chutí ale tenhle moučník je na můj vkus příliš těžký a rumu je tam moc. Není to špatná mňamka, ale nějak nás zazdila :-)

    • Jana Záchová
      Jana Záchová | 29. 7. 2009 12:11

      Dala jsem 3 vaničkové tvarohy z Kauflaldu (jeden z nich plnotučný, dva odtučněné) a ke kandovanému ovoci (tropická směr) jsem místo ořechů nakrájela banány na kolečka. Dobrotka

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 29. 6. 2009 13:44

      Chtěla jsem vyzkoušet něco nového, ale v lednici jen jedna kostka tvarohu, takže jsem těsto udělala z 1/2 dávky, náplň z 1/3 - vše do malé dortové formy. Na tvaroh přihodila pár čerstvých jahod, na to dle receptu drobenku. Pravda, vrstva tvarohu nebyla příliš vysoká, byl to spíš klasický koláč než dort, ale výborný. Poměr surovin jsem zachovala, rum byl cítit tak akorát.

    • Beata Škanderová
      Beata Škanderová | 17. 4. 2009 22:29

      Terezka, ďakujem za radu, určite použijem Zlatý klas. Iný puding pri pečení ani nepoužívam.Mám jeden tvaroh nízkotučný z TESCA a jeden z LIDLA.A ešte by som mala zajtra jeden prikúpiť u nás v Bille, aby to bolo tvarohovatejšie. Deti ma nahovarajú, aby som upiekla Tříbarevný koláč II., tak uvidím, čo vytvorím.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 17. 4. 2009 17:32

      Beátka, neviem, netykáme si ? Sabinovská mliekáreň ten tvaroh vyrába stále, dostaneš ho v črievku. Ale do tohto receptu môžeš použiť aj nízkotučný, ide o to, aby ten tvaroh nebol hrudkovitý ani príliš riedky ako na pomazánku. Ak nedostaneš Sabi, tak aj RAJO má dobrý tvaroh na takéto účely, predáva sa v kelímku. A ešte jedna rada, ak môžem, ja by som nedala puding, ale Zlatý klas. Budeš to mať moja oveľa lepšie, pevnejšie.

    • Amy -
      Amy - | 17. 4. 2009 15:22

      Berte i netučný, tuku je ve směsi dost z jiných zdrojů. Leda bych pro chuť přidala místo části oleje kus másla.

    • Beata Škanderová
      Beata Škanderová | 17. 4. 2009 13:57

      Terezka, ja som sa pozerala v Tescu, Bille a Lidli, ale tučný tvaroh nehudkový som nenašla. Zdá sa mi, že bol taký trvaroh, tuším SABI - mliekareň Sabinov, ale už ho nevidieť. Tu v Bratislave sa mi nepodarilo zohnať tučný nehrudkový. Možno u Vás na východnom Slovensku máte iných dodávateľov. A keby som do toho nízkotučného zamiešala len neuvarený pudig, myslím prášok, nestačilo by to ? Ďakujem za radu.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 17. 4. 2009 09:50

      Beátka, dostanete aj tvaroh mäkký, nie hrudkovitý a plnotučný, popozerajte v obchode výrobcov, je teraz dostať veľa druhov tvarohu.

    • Amy -
      Amy - | 17. 4. 2009 06:27

      K receptu jen ještě dodám, že zde je podle mne míněn asi tvaroh v kostce. Podobný recept mám také, dělá se z tvarohu v kostce a to množství tekutin (mléko, rum, vejce, olej) by odpovídal naředění tohoto množství tužšího kostkového tvarohu. Ovšem výroba z vaničkového tvarohu je také jistě možná, při přizpůsobení. Možná i bez něj. Pudink to udrží.

    • Amy -
      Amy - | 17. 4. 2009 06:16

      Tvaroh ve vaničkách je řidší, než v kostce. Kostka má 22% sušiny, vaničkový méně, ale nemám ho teď doma, tak Vám přesně nepovím. Je měkký, hladký a našlehaný, od nízkotučného až k tučnému. Hrudky v něm určitě nejsou. Snadno byste ho namazala rovnou z vaničky na chleba. Dobrý den.

    • Beata Škanderová
      Beata Škanderová | 16. 4. 2009 22:17

      Rada by som vedela, aký tvaroh je v Čechách mäkký a aký je vaničkový. Tu na Slovensku je vaničkový buď hrudkovitý, ale aj nízkotučný, bez hrudiek, ktorý vyzerá ako pomazánkové máslo. Keďže často v receptoch píšete o vaničkovom tvarohu, rada by som si upresnila, aký je, aby som recepty s tvarohom nepokazila. Ďakujem

    • maru hlinková
      maru hlinková | 11. 3. 2009 18:19

      Opravdu 1,5 dcl rumu? Zdá se mi to dost, ale proč se krotit... :-)

    • Evžen Kraken
      Evžen Kraken | 18. 1. 2009 18:54

      Dortík je výborný! Olej jsem také nedával.

    • Martina B.
      Martina B. | 17. 10. 2008 18:35

      K vyskouseni tohoto rezeptü me nalakalo to velke mnozstvi pozitivnich komentaru.Timto pripojuji dalsi pochvalu.Dort budu urcite delat casteji.

    • Karolína Nejedla
      Karolína Nejedla | 22. 7. 2008 10:38

      Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má být forma jen vymazaná nebo i vysypaná moukou? Děkuji za odpověď.

    • Táňa K.
      Táňa K. | 18. 6. 2008 17:27

      Výborný koláč. Upekla jsem ho ve větším množství na plech a přidala jahody. Na drobenku jsem použila polohrubou mouku a v náplni vynechala olej. Po rozležení byl naprosto skvělý.

    • Justin
      Justin | 15. 6. 2008 17:37

      Tento recept jsem už pekla nejmíň 10x ,můj přítel jinou buchtu nechce.Ještě jsem nezkoušela s tím ovocem ,tak příště vyzkouším. Velmi dobroučké 1*

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 23. 5. 2008 13:59

      Znova upečeno tentokrát s jahodami, foto v galerii. Také na plechu a byly opravdu výborné.

    • justin
      justin | 25. 2. 2008 16:36

      Naprostá delikatesa, tak to miluji jednoduché a tak dobroučké. Pekla jsem v dortové formě ingrediencí jsem dala stejně, jak je v návodu ,jen tvarohu jsem neměla tolik ale stačily 2 vaničky ,zbytek jsem upravila na 500g. spodek jsem obarvila kakaem a povedlo se i když ta tvarohová hmota úplně tekla ,měla jsem strach že se to neupeče ale v pohodě. No a dala jsem místo mléka šlehačku a olej jsem nedala vůbec. Dávám 1*

    • evelina
      evelina | 15. 1. 2008 14:18

      Pekla jsem v dortove forme a opravdu chutnal vyborne. Akorat jsem nepridala olej, prislo mi to zbytecne. Diky za recept

    • Zuzana
      Zuzana | 7. 11. 2007 09:23

      Výborný recept. Recepty paní Vencové nikdy nezklamou.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 19. 7. 2007 17:11

      Děkuji za odpovědi,už je koláček v troubě.moc se na něj těší můj muž i syn :o)

    • Aja
      Aja | 19. 7. 2007 16:46

      S polohrubou moukou je to jemnější, také to tak dělám, takže se toho nebojte

    • Fleur
      Fleur | 19. 7. 2007 16:46

      Jano K. klidně udělejte s polohrubou! Také to tak dělám, když nemám zrovna ve spížce hrubou, mám to vyzkoušené. Jinak dávám míň rumu a bohatě to stačí

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 19. 7. 2007 13:25

      Mohla bych použít mouku polohrubou?Hrubou nemám a ráda bych to vyzkoušela.:o)

    • Barbora Šedivá
      Barbora Šedivá | 28. 6. 2007 23:45

      koukam ze se mi tu zrejme dotazek nerozbrazil. tak to zkusim znova :o)...jak dlouho zhruba pect? jsem kucharka- zacatecnik. a to si mozna jeste fandim :o). tak abych porad nemusela behat k troube (eletricke) :O).

    • Barbora Šedivá
      Barbora Šedivá | 28. 6. 2007 23:43

      Zdravím...jen mam jako laik drobny dotaz, abych nemusela porad behat k troube:o)- jak dlouho zhruba pect? a klasika kolem tech 200stupnu? mame elektrickou troubu.dekují

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 23. 6. 2007 17:53

      Tak dnes jsem opět pekla na žádost rodinky,je opravdu super.Pro změnu jsem dnes dala do náplně mandlové plátky 100g,opět dvoubarevné těsto a na tvaroh jsem nakrájela meruňky.Lahoda,paní VEncová vaše recepty jsou opravdu vynikající.

    • zita matejkova
      zita matejkova | 31. 3. 2007 19:27

      Jednoznačně vynikající,spodek jsem udelala s kakaem,na tvaroh jsem dala 2 kompoty mandarinek odkapaných,navrch světlé těsto.To vše na velkém plechu.Manžel má boule za ušima,doslova hltá šestý kus nevychlazeného,a to prý nemusí tvaroh.Díky,skvělé!!!!

    • Anonym
      Anonym | 17. 3. 2007 14:27

      vyborny,musim rozdavat recept.Sylva

    • Alice Váchová
      Alice Váchová | 3. 1. 2007 19:32

      Koláč nám fakt chutnal a je jednoduchý

    • Zdenča
      Zdenča | 30. 10. 2006 12:43

      Tak nevím, včera jsem to dělala a opravdu musím říct, že spíš nic, než moc.... Ale koukám, že jsem asi s přítelem jediná, komu nechutná.....

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 21. 8. 2006 17:19

      Koláč je výborný, jen náplń jsem měla trošku řidší, protože jsem použila vaničkové tvarohy a s mlékem a rumem to bylo hodně tekuté. Ten olej jsem taky nepochopila proč dávat do náplně, tak jsem ho vynechala a výsledek byl vynikající. Pudinkem tvaroh krásně ztuhl, druhý den je úplně super. Za 1*.

    • Fleur
      Fleur | 3. 8. 2006 20:28

      Do tvarohu dávám rumu méně a přidávám čerstvé maliny ze zahrádky, chuťka vynikající

    • Monika
      Monika | 3. 8. 2006 14:46

      Dnes jsem ho upekla je moc dobrý ,do tvarohu jsem nedala rum, místo rozinek,ořechů a k. ovoce jsem dala borůvky a cukru jsem dala asi 200g i tak je to dost sladké.Jinak moc dobré.Hned si to jdu zapsat do svých oblíbených receptů.Díky.

    • Anonym
      Anonym | 6. 6. 2006 19:48

      výborný koláč

    • ELA
      ELA | 6. 6. 2006 13:46

      Gábino, dovolím si odpovědět, ač nejsem autor. Z vlastní zkušenosti (ach ta skleróza) olej není nutný :))

    • Zuzana
      Zuzana | 6. 6. 2006 13:05

      Koláč je výborný, na vrstvu tvarohu jsem dala kousky rebarbory a ještě lehce pocukrovala. Je to výborné. Děkuji paní Vencové za skvělé recepty,již několik jsem zařadila do mé kuchařky .

    • Gábina
      Gábina | 5. 6. 2006 09:51

      Opravdu se dává do náplně 1,5 dl oleje? Je to nutné?

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 1. 6. 2006 16:52

      Tento recept dělám s pudinkovou náplní a to tak, že uvařím 2 vanilkové pudinky v litru mléka a osladím pouze 1 balíčkem vanilínového cukru a do uvařeného přidám máslo. Je to výborné a přitom méně kalorické než s tvarohem.

    • Iris
      Iris | 31. 5. 2006 07:52

      Tak tenhle koláč peču. Je báječný. A v létě, když je čerstvé ovoce,jako jsou maliny, ostružiny, jahody, tak tuto směs ovoce -ne moc, nasypu na tvaroh a pak zbytek drobenky.Je to mňamka

    • Adéla Najmanová
      Adéla Najmanová | 30. 5. 2006 20:22

      Zajímalo by mě, jestli někdo nezkoušel místo tvarohu dát i zakysanou smetanu? V jednom obchodním řetězci teď měli poloviční cenu na zakysanou smetanu, tak jsme je nakoupili do zásoby... :o) Nebo jestli někdo máte nějaký mňam recept se zakysanou smetanou, tak ho prosím napište. Děkuji!

    • Franta
      Franta | 28. 5. 2006 21:08

      Je to recept mého mládí a velmi dobrý je s jakýmkoliv kyselým ovocem. Višně, rybíz a nejlepší byly ostružiny.

    • Anina
      Anina | 27. 5. 2006 11:14

      Kokos v drobence je dobrý nápad. Ale stejně s kokosem v drobence pozor, připaluje se rychleji. Musí se počítat s tím, že opravdu takový koláč se musí péct pozvolna. Připálenému, koláči s kokosovou drobenkou se už pomoci asi nedá. A náplně mužou být téměř jakékoli, to co rodině chutná.

    • Emila
      Emila | 18. 5. 2006 18:28

      Pavlíno kokos můžu taky doporučit někdy i strouhaný marcipán a je to fakt moc dobré

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 18. 5. 2006 08:26

      Ten kokos v drobence je fajn tip.Bude to příjemná změna !!!

    • Fleur
      Fleur | 17. 5. 2006 19:08

      Do drobenky dávám pravidelně kokos a do tvarohu krabičku mražených malin a méně mléka, je to syté, ale dobré

    • Pavla
      Pavla | 16. 5. 2006 19:21

      Moc dobré, ubrala jsem cukr a do horní drobenky přidala rozemleté oříšky. Je to ale poměrně výživná buchta, jeden dílek a všichni funěli...:o)

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 15. 5. 2006 14:10

      Moooc skvělé.Dík za bezva recept.

    • Marsí
      Marsí | 4. 5. 2006 10:37

      No protože banda chtěla něco z tvarohu a mně se moc nechtělo pižlat těsto, tak jsem tento koláček udělala...v dortové formě, je to moc dobré akorát jsem nedala rum a náplň jsem dělala od oka a zamíchala do toho směs lesního ovoce. No velká dobrota a je to rychlé.Akorát možná příště zkusím dát polohrubou mouku.

    • XY
      XY | 28. 4. 2006 19:03

      Leona má pravdu, je to jednoduché a dobré, jen dávám méně rumu

    • Leona Motyčková
      Leona Motyčková | 28. 4. 2006 09:46

      Tak tato drobenková buchta je naprosto dokonalá!!! Jen se po ní zaprášilo, vypadá skvěle a stejně dobře chutná ... a opravdu ji zvládne každý!!! Jen tak dál, takové recepty mám moc ráda :)

    • Terezie Bartusková
      Terezie Bartusková | 28. 4. 2006 07:46

      Paní Evo, hodně receptů je tady stejných nebo podobných... Jiný kraj, jiný mrav. Jeden dává více toho, jiný onoho, jeden dá jabka, druhý tvaroh... Základ je podobný, ale chuť ve finále bývá mnohdy úplně jiná:). Variaci s tvarohem vřele doporučuji!

    • Eva Szkanderova
      Eva Szkanderova | 15. 4. 2006 23:48

      ahojky, zdravim vsechny kuchtiky, chtela bych se jen zeptat, jestli to neni nahodou skoro stejny recept jako u {DROBENKY - Kolac s pudingem a ovocem?} akorat trochu s jinou naplni? pekla jsem ho, ale chci zkusit i tento recept, a napadlo me, jestli to nebude skoro stejne? prosim nema stim nekdo zkusenost? poradi mi nekdo? pa evca zacatecnik

    • Terezie Bartusková
      Terezie Bartusková | 14. 4. 2006 18:50

      Je to vyborne, jen bych do tvarohu dala min cukru, bylo to na muj vkus moc preslazene... Do tech 2/3 jsem navic pridala kakao a vypadlo i chutnalo to luxusne. Za chvili zmizel cely plech:)

    • Blanka Kasper
      Blanka Kasper | 18. 3. 2006 11:32

      Moc dobré!

    • Anonym
      Anonym | 14. 3. 2006 18:17

      Velká dobrůtka

    • marta
      marta | 14. 3. 2006 14:00

      mnamka

    • Aja
      Aja | 12. 3. 2006 18:56

      Zuzko, tvarohu můžete dát klidně jen půl kila, také to někdy tak dělám a k tomu upravím i ostatní přísady náplně. Není potom tak vysoká vrstva tvarohu

    • Zuzka
      Zuzka | 12. 3. 2006 17:51

      No jako mže to byt dobre ale tolik toho tvarohu..

    • Lubor Hájek
      Lubor Hájek | 5. 3. 2006 19:35

      Můj první koláč a úspěšný

    • Radka
      Radka | 17. 12. 2005 18:47

      Diky za typ. Tvatohovy dort miluji tak snad se mi povede.Radka z Prahy

    • Lili
      Lili | 8. 9. 2005 22:35

      Opravdu vynikající, nezbyl ani kousíček. Díky moc za recept. Zítra jedu k rodičům na návštěvu, tak dortík upeču a těším se na reakce :-)

    • Lubor
      Lubor | 10. 8. 2005 20:35

      Dělal jsem přesně podle receptu, moc dobré, rum mi nevadí, naopak

    • Fleur
      Fleur | 9. 8. 2005 19:03

      Vyzkoušela jsem, dasla jsem méně rumu a místo ořechů a kandovaného ovoce jsem dala borůvky, bylo vynikající! SUPER!!

    • Lenka Dobešová
      Lenka Dobešová | 9. 8. 2005 13:15

      Tuto dort jsem pekla na plechu.Tak jak píše paní Jana s VM(hutné,ale chutné).Je dobrá ,ale ořechy společně s tvarohem?!? No bohatě by stačilo jen kandované ovoce.

    • lenka
      lenka | 6. 8. 2005 11:57

      Dort jsem pekla.ale na plechu.Musím říct,že není špatný.Ty ořechy v náplní jsou dost ostré.Ořechy jsou výborné v těstě,ale do tvarohové náplní mi nesedí.

    • Aja
      Aja | 27. 7. 2005 17:24

      Vynikající!!!!!!!!!!!!

    • Lenka Nováková
      Lenka Nováková | 26. 7. 2005 15:56

      Skvělý. Peču ho pravidelně. Kandované ovoce, rozinky, čerstvé ovoce, dobrý i z plechu.Doporučuji, nedá se zkazit...

    • Alis
      Alis | 21. 6. 2005 21:35

      Vynikající s rozinkami a nakrájenými čerstvými jahodami. Prostě fantazie! Tentokrát, když jsem dala ovoce, dala jsem míň rumu

    • Kája
      Kája | 30. 5. 2005 20:11

      Výborné, také jsem přidala ovoce - jahody

    • Laďka Svobodová
      Laďka Svobodová | 30. 5. 2005 14:05

      Úžasné!!! Nedělala jsem to sice do dortové formy, ale na plech a na tvaroh jsem dala okapané madnarinky a čerstvé broskve. Je to moc dobré a jsem zvědavá, co na to řekne rodina (ale myslím, že to bude hned pryč).

    • Atka
      Atka | 24. 2. 2005 09:06

      Já dělám stejný dort, jen místo tvarohové náplně dávám 3/4 kg nastrouhaných jablek, ty posypu skořicovým cukrem a pak zbytek žmolenky. Je taky vynikající. Vždycky ho musim skovat než vystydne, jinak by mi to rodina snědla hned.

    • Alena R.
      Alena R. | 16. 2. 2005 11:39

      Rum nepřidávám, bohatě stačí rozinky namočené v rumu. Ty mám stabilně namočené ve skleněné lahvi, hodí se témeř do každého moučníku.

    • Vlastimila Vacková
      Vlastimila Vacková | 13. 1. 2005 18:44

      Moc dobrý koláč, množství alkoholu mi nevadí, rum nám chutná, zkoušela jsem i s vaječným koňakem

    • Alis
      Alis | 12. 1. 2005 18:49

      Pupíku zkuste péci pomaleji při nižší teplotě cca 150 °C, nechte úplně vychladit a nebudete mít střed mazlavý

    • pupík
      pupík | 12. 1. 2005 16:45

      Vyzkoušel jsem, dal jsem jen 1/2 rumu a stačilo. Vše se povedlo, jen ve středu to bylo trochu měkké, vadilo při krájení. Jinak chutnalo - asi příště zkusím dát jen 1dc mléka a 1 dc oleje do náplně.Máte někdo jiné doporučení nebo zkušenosti ?

    • Alis
      Alis | 5. 1. 2005 18:14

      Moc dobré už jsem dělala asi 5 x , chuť rumu nám také nevadí

    • Lubior
      Lubior | 13. 11. 2004 09:21

      Výborný a lehký i pro začátečníky. Výrazná chuť rumu nám tam chutná

    • Vlasta Vencová
      Vlasta Vencová | 4. 11. 2004 18:44

      To je dobrý nápad, také vyzkouším

    • Gabča
      Gabča | 4. 11. 2004 10:14

      Dort byl opravdu výborný. Vyzkoušela jsem i do těsta přidat kakao a namísto ořechů,rozinek atd.jsem dala limetkovou šťávu abylo to bájo!!!

    • Anonym
      Anonym | 15. 8. 2004 19:36

      Také souhlasím, rumu méně, je dost cítit z tvarohu

    • Jana z VM
      Jana z VM | 12. 8. 2004 12:53

      Dort je velice hutný, ale chutný. Jenom toho rumu bych dala příště jenom polovinu, je to moc cítit a chutná to moc rumově!

    • Stáňa Nová
      Stáňa Nová | 21. 7. 2004 18:52

      Vynikající!!!!!!!

    • Hana Janů
      Hana Janů | 20. 6. 2004 22:19

      Pro milovníky tvarohu výborné!!!!

    • Anonym
      Anonym | 15. 6. 2004 21:20

      Pohádka, vynikající, fantazie

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Hrubá mouka Kandované ovoce Měkký tvaroh Mléko Ořechy Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Vanilkový pudink Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zbojnické kotlety

    Zbojnické kotlety

    Židovské řízky

    Židovské řízky

    Žloutkové penízky

    Žloutkové penízky

    Buchty - těsto z domácí pekárny

    Buchty - těsto z domácí pekárny

    Nepečené trubičky II.

    Nepečené trubičky II.

    Brokolicové karbanátky II

    Brokolicové karbanátky II

    Salát z grilované zeleniny

    Salát z grilované zeleniny

    Krkovička po cigánsku

    Krkovička po cigánsku

    Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

    Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    38
    Newyorský salát
    Newyorský salát
    37
    Italská nakládaná sušená rajčata
    Italská nakládaná sušená…
    33
    Kváskový chleba základní
    Kváskový chleba základní
    29
    Kokosová roláda jednoduše
    Kokosová roláda jednoduše
    25
    Pudinková bábovka mix
    Pudinková bábovka mix

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

    Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?

    Velký rodinný a vztahový horoskop pro rok 2021: Co čeká vaše znamení?

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
    Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
    Drobenkový mazanec (bochánek)
    Drobenkový mazanec (bochánek)
    Drobenkový štrúdl
    Drobenkový štrúdl
    Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč
    Drobenkový vanilkovo-tvarohový koláč
    Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně
    Drobenkový vločkový koláč - snadno,…
    Drožďová (kvasnicová) pomazánka
    Drožďová (kvasnicová) pomazánka
    • Recepty.cz
    • Drobenkový tvarohový dort
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí