Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks filety z tresky, amura, kapra, pangase... druh dle chuti, 2 -
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks malý celer
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks nové koření
    • sůl a pepř
    • 1,5
      lžička mletá sladká paprika
    • hladká mouka na zahustění omáčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nastrouhaný česnek, nové koření, zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme a zalijeme masovým, rybím nebo zeleninovým vývarem. Vaříme do změknutí zeleniny a krátce před koncem vaření do hrnce přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené rybí maso. Je vařené za velmi krátkou dobu, proto si už maso raději hlídáme, aby se nám v omáčce nerozvařilo. Zahustíme dle potřeby hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, necháme provařit.
2
Podáváme s chlebem, rýží nebo těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • RESPEKT
    RESPEKT |

    20. 3. 2016 21:53

    Skvělý recept, vynikající chuť a bez přípravy uvařený cirka do 30 minut.

  • Míša
    Míša |

    16. 1. 2015 20:37

    Byl výborný a rýže se k němu skvěle hodila, navíc to nebyla žádná kalorická bomba, takže dokonalost ve všech směrech. O:-)

  • Iva Černá
    Iva Černá |

    15. 8. 2013 14:09

    Jednoduchý a výborný. Kluci dlabali jako o život a to je co říct. Děkuji za recept.

  • Bláhová
    Bláhová |

    28. 5. 2013 20:57

    Výsledek byl fantastický :-) , děkuji za dobrý rybí recept.

  • Marie Celuchová
    Marie Celuchová |

    25. 12. 2012 17:34

    Přesně tak: jednoduchý a výborný, zahustit nepotřeboval ani trochu a nezbylo z něj ani ň. Vařit ho budu často.