Zelný salát nejen s hroznovým vínem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g bílé zelí cca
    • 1
      ks mrkev menší
    • 100
      g červená paprika cca
    • 1
      ks hroznové víno nejlépe bezsemenné, malý hrozen
    • sůl - špetka
    • hnědý cukr nebo med, dle chuti
    • citronová šťáva dle chuti
    • citronová kůra - dle chuti
    • 1
      lžička olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme, aby změklo a začalo pouštět vlastní šťávu.

RADA: Mlsejte bez tuku: Vyzkoušejte pikantní pečenou cizrnu

2
Do mísy přidáme drobně pokrájenou papriku, menší kuličky hroznového vína (větší přepůlíme), maličko čerstvě nastrouhané citronové kůry, olej a citronovou šťávu.
3
Vše promícháme a dáme na chvíli do chladna proležet.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

4
Podáváme samostatně, ale klidně i jako součást přílohy. Ačkoliv je salát nasládlý, výborně se hodí i k masitému obědu.
5
Jako obměnu můžeme salát dochutit čerstvým zázvorem nebo špetkou skořice.
Zařazení: Syrové Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: