• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jednoduchý pečený losos
    Napište svůj komentář k receptu

    Jednoduchý pečený losos

    autor: Di
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 31
    doba přípravy: 90 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jednoduchý pečený losos
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks losos
      • 1
        špetka sůl
      • olivový olej
      • petrželka
      • citron
      • česnek

    Postup přípravy receptu

    1
    Pečící plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a vložíme do rozpálené trouby. Do deseti minut je hotový.
    2
    Během pečení můžeme ještě jednou přetřít olejem. Já jsem před koncem pečení přidala na vrch porcí nasekanou petrželku s nasekaným česnekem, smíchané s trochou oleje - tomu se říká buzara a v Chorvatsku to dávají na všechny pečené ryby. Ale obejdete se i bez toho.
    3
    Na talíři ozdobíte rybu plátkem citrónu. Chuť lososa v této úpravě krásně vynikne. Pokud si nedáte žádnou majonézovou omáčku a brambory jako příloha budou pouze vařené nebo pečené na pečícím papíru v roubě (nakrájené na plátky, půlky či měsíčky), pochutnáte si a nedopustíte se snad žádné dietní chyby.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pečený losos

    Pečený losos

    Pečený losos po provensálsku

    Pečený losos po provensálsku

    Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě

    Pečený losos v bylinkovo-parmazánové…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • robert
      robert | 1. 9. 2016 15:52

      v pohodě až na ten mrazák

    • Robert
      Robert | 7. 6. 2016 19:39

      A kolik stupňů? :-\

    • Switch
      Switch | 4. 4. 2016 20:13

      Jednoduché, rychlé, chutné ;-) Dělal jsem s vařeným bramborem a pecka ;-)

    • Switch
      Switch | 4. 4. 2016 20:13

      Jednoduché, rychlé, chutné. Díky za inspiraci ;-)

    • Switch
      Switch | 4. 4. 2016 20:12

      Jednoduché, rychlé, chutné. ;-)

    • hmmm
      hmmm | 26. 3. 2016 13:34

      nechci být sprostý, ale už mě sere, jak někdo napíše do rozpálené trouby, kurva, kolik je to stupňů? u každého receptu je problém napsat orientačně tu teplotu, že?

    • Girili | 5. 10. 2013 21:54

      Jednoduchý a dobrý. :-)

    • hmm
      hmm | 12. 7. 2012 14:20

      oprava: rybička proboha... O:-)

    • mishanecka | 22. 1. 2012 13:40

      Doporučuji lososa vyzkoušet, je to opravdu gurmánský zážitek :-) .

    • pippiva
      pippiva | 17. 2. 2011 10:16

      Ne nadarmo se rika ,ze v jednoduchosti je krasa!Ani jsem rybku nesolila,spolecne s michanym salatem jako vecere, byla vy-bo-rna. :-)

    • Anna
      Anna | 20. 12. 2010 22:10

      Recept me oslovil a zaujal, takze ho letos vyzkousim na stedrovecerni veceri ;-). Jen potrebuji znat odpovedi na kolik predehrat troubu a na kolik potom pect? A zda s horkym vzduchem nebo klasicky. Predem dekuji a preji hezke vanocni svatky!

    • Anda
      Anda | 19. 12. 2010 12:28

      je to výborný recept :-[

    • Kameli | 14. 11. 2010 20:33

      Pekla jsem také 20 minut,prvních 10 bez česneku jen trošku posolené,pak s česnekem rozmíchaným s troškou olivového oleje a troškou koření na ryby.Naprosto skvělé,jednoduché,rychlé a opravdu chuťově výborné. Manžel ryby moc nemusí a dnes tedy chválil a hned si takto upraveného lososa objednal místo kapra na vánoce :-).Děkuji za prima tip.

    • Hana Čejková
      Hana Čejková | 31. 8. 2008 11:05

      již jsem tento recept dělala a dnes je na programu znovu, ačkoli ryby nejím, tak takto upravený losos je opravdu výborný

    • Hela -
      Hela - | 6. 5. 2008 23:07

      Je to výborné, dávám 1. Papír netřeba olejem vymazávat, celou rybu vykostím. položím kůží dolů a povrch pomažu lehce majolkou místo olejem. Minulý rok jsem to sem dávala jako Lahůdkový losos s majonézou. Pozor na koření a česnek - může přehlušit chuť a vůni ryby!

    • Mia
      Mia | 12. 1. 2008 18:48

      prostě perfektní, zrovna jsem to vyndala z trouby...miluju snad všechny ryby a nemůžu si pomoci, čím je příprava jednodušší, tím je ryba lepší...a tento recept o tom přesně je.

    • Kaatkaa
      Kaatkaa | 12. 1. 2008 10:58

      recept mi zaujal,petržel,česnek,olivoví olej ideální jednoduchá kombinace a zkusím ho udělat s pangaciusem,moc dobrá a dietní rybyčka :)

    • Lenny
      Lenny | 17. 12. 2007 13:38

      Minulý rok jsem tenhle recept zkusila na štědrovečerní stůl.. bylo to fantastické i s bramborovým salátem :-)

    • Simírka :o)
      Simírka :o) | 9. 5. 2007 22:57

      o víkendu jej zkusím, pak písnu :o)

    • Kailea
      Kailea | 2. 4. 2007 13:18

      Mňamka ukrutná!!!! Zvlášť pokud se přidá víc česneku a losos se upeče do "křupava". A se zeleninovým salátem a br. kaší je to jedna báseň!

    • Martina Navrátilová
      Martina Navrátilová | 27. 2. 2007 14:47

      výborný recept. vynechali jsme i česnek a bylo to vynikající. doporučuji.

    • Martin C
      Martin C | 13. 1. 2007 19:36

      Dnes jsem si to udělal. Příště tam toho oleje dám jen trošku, tuňák pustil tuk. Pekl jsem to 10+10, druhou polovinu odklopené a povedlo se.

    • fichta TR
      fichta TR | 15. 7. 2005 19:27

      rozmrazeneho lososa polejeme citronkou, potreme olejem, okorenime korenim na ryby (- nesolime) a hlavne do nej dame cerstvou celou nat z petrzele. polozime ho vcelku do vymasteneho pekace(hrbetem nahoru), zakryjeme a na 10 minut vlozime do rozpalene trouby na 180 stupnu C. pote odkrejeme a trochu podlejeme vinem (cervenym nebo bilym - treba z vesele krabice) za dalsich cca 10 minut hotovo. musite vystihnout ten spravny cas aby kostra sla odloupnout od tela se vsemi kostmi - to je znameni dobreho propeceni.

    • Marketa W
      Marketa W | 6. 5. 2005 09:10

      Lososa staci nechat v rozpalene troube pouhe 3 min. A olej neni vubec treba ani na papir ani na lososa. Staci opeprit, osolit a az je hotovy, pokapat citronem.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
    Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Losos Olivový olej Petrželka Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce

    Brambory s kuřecím masem na kari a…

    Plněné kokosky

    Plněné kokosky

    Jednoduchý jahodový koláč

    Jednoduchý jahodový koláč

    Gyros po řecku s českým masem

    Gyros po řecku s českým masem

    Kořeněné špízy s pórkem

    Kořeněné špízy s pórkem

    Vídeňská cibulka

    Vídeňská cibulka

    Kokosová bábovka ze šlehačky

    Kokosová bábovka ze šlehačky

    Banánový dortík s kakaem

    Banánový dortík s kakaem

    Jemné pudinkové řezy s ovocem

    Jemné pudinkové řezy s ovocem

    Doporučujeme

    75 minut
    Citronový chlebíček s mandlemi

    Citronový chlebíček s mandlemi

    50 minut
    Grilovaný bůček s tymiánem

    Grilovaný bůček s tymiánem

    90 minut
    Ramen

    Ramen

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    20 minut
    Asijské pikantní cuketové nudle

    Asijské pikantní cuketové nudle

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Mangový dort s kokosem

    Mangový dort s kokosem

    60 minut
    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    Poslední sledované recepty

    31
    Míša řezy
    Míša řezy
    29
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    29
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    28
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…

    Sledujte nás

    AHA.cz Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    Královna převezla Meghan! Zákrok hodný velké panovnice

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Deník Aha! 25.2.2021

    Deník Aha! 25.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Ženy.cz Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Účesy, které byly v kurzu v roce, kdy jste se narodila!

    Maminka.cz Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Reflex.cz Marek Stoniš: Vaše krize, naše štěstí aneb Když nám stát (ne)pomáhá

    Marek Stoniš: Vaše krize, naše štěstí aneb Když nám stát (ne)pomáhá

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Jednoduchý obrácený koláč s ovocem
    Jednoduchý obrácený koláč s ovocem
    Jednoduchý ovocný koláč
    Jednoduchý ovocný koláč
    Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s drobenkou
    Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s…
    Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
    Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
    Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
    Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
    Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
    Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
    • Recepty.cz
    • Jednoduchý pečený losos
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí