• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jednoduchý pečený losos
    Napište svůj komentář k receptu

    Jednoduchý pečený losos

    autor: Di
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 31
    doba přípravy: 90 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jednoduchý pečený losos
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks losos
      • 1
        špetka sůl
      • olivový olej
      • petrželka
      • citron
      • česnek

    Postup přípravy receptu

    1
    Pečící plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a vložíme do rozpálené trouby. Do deseti minut je hotový.
    2
    Během pečení můžeme ještě jednou přetřít olejem. Já jsem před koncem pečení přidala na vrch porcí nasekanou petrželku s nasekaným česnekem, smíchané s trochou oleje - tomu se říká buzara a v Chorvatsku to dávají na všechny pečené ryby. Ale obejdete se i bez toho.
    3
    Na talíři ozdobíte rybu plátkem citrónu. Chuť lososa v této úpravě krásně vynikne. Pokud si nedáte žádnou majonézovou omáčku a brambory jako příloha budou pouze vařené nebo pečené na pečícím papíru v roubě (nakrájené na plátky, půlky či měsíčky), pochutnáte si a nedopustíte se snad žádné dietní chyby.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pečený losos

    Pečený losos

    Pečený losos po provensálsku

    Pečený losos po provensálsku

    Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě

    Pečený losos v bylinkovo-parmazánové…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • robert
      robert | 1. 9. 2016 15:52

      v pohodě až na ten mrazák

    • Robert
      Robert | 7. 6. 2016 19:39

      A kolik stupňů? :-\

    • Switch
      Switch | 4. 4. 2016 20:13

      Jednoduché, rychlé, chutné ;-) Dělal jsem s vařeným bramborem a pecka ;-)

    • Switch
      Switch | 4. 4. 2016 20:13

      Jednoduché, rychlé, chutné. Díky za inspiraci ;-)

    • Switch
      Switch | 4. 4. 2016 20:12

      Jednoduché, rychlé, chutné. ;-)

    • hmmm
      hmmm | 26. 3. 2016 13:34

      nechci být sprostý, ale už mě sere, jak někdo napíše do rozpálené trouby, kurva, kolik je to stupňů? u každého receptu je problém napsat orientačně tu teplotu, že?

    • Girili | 5. 10. 2013 21:54

      Jednoduchý a dobrý. :-)

    • hmm
      hmm | 12. 7. 2012 14:20

      oprava: rybička proboha... O:-)

    • mishanecka | 22. 1. 2012 13:40

      Doporučuji lososa vyzkoušet, je to opravdu gurmánský zážitek :-) .

    • pippiva
      pippiva | 17. 2. 2011 10:16

      Ne nadarmo se rika ,ze v jednoduchosti je krasa!Ani jsem rybku nesolila,spolecne s michanym salatem jako vecere, byla vy-bo-rna. :-)

    • Anna
      Anna | 20. 12. 2010 22:10

      Recept me oslovil a zaujal, takze ho letos vyzkousim na stedrovecerni veceri ;-). Jen potrebuji znat odpovedi na kolik predehrat troubu a na kolik potom pect? A zda s horkym vzduchem nebo klasicky. Predem dekuji a preji hezke vanocni svatky!

    • Anda
      Anda | 19. 12. 2010 12:28

      je to výborný recept :-[

    • Kameli | 14. 11. 2010 20:33

      Pekla jsem také 20 minut,prvních 10 bez česneku jen trošku posolené,pak s česnekem rozmíchaným s troškou olivového oleje a troškou koření na ryby.Naprosto skvělé,jednoduché,rychlé a opravdu chuťově výborné. Manžel ryby moc nemusí a dnes tedy chválil a hned si takto upraveného lososa objednal místo kapra na vánoce :-).Děkuji za prima tip.

    • Hana Čejková
      Hana Čejková | 31. 8. 2008 11:05

      již jsem tento recept dělala a dnes je na programu znovu, ačkoli ryby nejím, tak takto upravený losos je opravdu výborný

    • Hela -
      Hela - | 6. 5. 2008 23:07

      Je to výborné, dávám 1. Papír netřeba olejem vymazávat, celou rybu vykostím. položím kůží dolů a povrch pomažu lehce majolkou místo olejem. Minulý rok jsem to sem dávala jako Lahůdkový losos s majonézou. Pozor na koření a česnek - může přehlušit chuť a vůni ryby!

    • Mia
      Mia | 12. 1. 2008 18:48

      prostě perfektní, zrovna jsem to vyndala z trouby...miluju snad všechny ryby a nemůžu si pomoci, čím je příprava jednodušší, tím je ryba lepší...a tento recept o tom přesně je.

    • Kaatkaa
      Kaatkaa | 12. 1. 2008 10:58

      recept mi zaujal,petržel,česnek,olivoví olej ideální jednoduchá kombinace a zkusím ho udělat s pangaciusem,moc dobrá a dietní rybyčka :)

    • Lenny
      Lenny | 17. 12. 2007 13:38

      Minulý rok jsem tenhle recept zkusila na štědrovečerní stůl.. bylo to fantastické i s bramborovým salátem :-)

    • Simírka :o)
      Simírka :o) | 9. 5. 2007 22:57

      o víkendu jej zkusím, pak písnu :o)

    • Kailea
      Kailea | 2. 4. 2007 13:18

      Mňamka ukrutná!!!! Zvlášť pokud se přidá víc česneku a losos se upeče do "křupava". A se zeleninovým salátem a br. kaší je to jedna báseň!

    • Martina Navrátilová
      Martina Navrátilová | 27. 2. 2007 14:47

      výborný recept. vynechali jsme i česnek a bylo to vynikající. doporučuji.

    • Martin C
      Martin C | 13. 1. 2007 19:36

      Dnes jsem si to udělal. Příště tam toho oleje dám jen trošku, tuňák pustil tuk. Pekl jsem to 10+10, druhou polovinu odklopené a povedlo se.

    • fichta TR
      fichta TR | 15. 7. 2005 19:27

      rozmrazeneho lososa polejeme citronkou, potreme olejem, okorenime korenim na ryby (- nesolime) a hlavne do nej dame cerstvou celou nat z petrzele. polozime ho vcelku do vymasteneho pekace(hrbetem nahoru), zakryjeme a na 10 minut vlozime do rozpalene trouby na 180 stupnu C. pote odkrejeme a trochu podlejeme vinem (cervenym nebo bilym - treba z vesele krabice) za dalsich cca 10 minut hotovo. musite vystihnout ten spravny cas aby kostra sla odloupnout od tela se vsemi kostmi - to je znameni dobreho propeceni.

    • Marketa W
      Marketa W | 6. 5. 2005 09:10

      Lososa staci nechat v rozpalene troube pouhe 3 min. A olej neni vubec treba ani na papir ani na lososa. Staci opeprit, osolit a az je hotovy, pokapat citronem.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
    Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Losos Olivový olej Petrželka Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Langoše

    Langoše

    Boršč bez masa

    Boršč bez masa

    Rychlé BE-BE řezy

    Rychlé BE-BE řezy

    Bavorské vdolky z domácí pekárny

    Bavorské vdolky z domácí pekárny

    Kuskus na čínský způsob

    Kuskus na čínský způsob

    Makové rohlíčky (Rakousko)

    Makové rohlíčky (Rakousko)

    Hovězí na víně se zeleninou

    Hovězí na víně se zeleninou

    Maminčiny kuřecí závitky

    Maminčiny kuřecí závitky

    Mřížkové koláčky

    Mřížkové koláčky

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    40
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    36
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    29
    Palačinky
    Palačinky
    28
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    26
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Zavírači, Babiš a bamlanivimab. Neválčíme se virem, ale s chaotickým vedením

    Bohumil Pečinka: Zavírači, Babiš a bamlanivimab. Neválčíme se virem, ale s chaotickým vedením

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Další doporučené recepty:

    Jednoduchý obrácený koláč s ovocem
    Jednoduchý obrácený koláč s ovocem
    Jednoduchý ovocný koláč
    Jednoduchý ovocný koláč
    Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s drobenkou
    Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s…
    Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
    Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
    Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
    Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
    Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
    Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
    • Recepty.cz
    • Jednoduchý pečený losos
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí