• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Rebarborový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Rebarborový koláč

    autor: Jana z Vysočiny
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 41
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rebarborový koláč
    Rebarborový koláč
    Rebarborový koláč
    Rebarborový koláč
    Rebarborový koláč
    Rebarborový koláč
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 120
        g máslo
      • 4
        ks vejce
      • 150
        g polohrubá mouka
      • 0,50
        balíček prášek do pečiva
      • 75
        g solamyl (bramborový škrob)
      • skořice
      • 500
        g rebarbora
      • 100
        g moučkový cukr
      • tuk
    • Drobenka
      • 50
        g hrubá mouka
      • 50
        g moučkový cukr
      • 40
        g máslo

    Postup přípravy receptu

    1
    Máslo našleháme s cukrem a postupně přidáváme vejce. Poté přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamylem a skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, poklademe kousky oloupané rebarbory, posypeme cukrem a drobenkou a upečeme při teplotě 150-170 °C.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Křehký rebarborový koláč

    Křehký rebarborový koláč

    Hraběnčin rebarborový koláč

    Hraběnčin rebarborový koláč

    Jablko-rebarborový koláč

    Jablko-rebarborový koláč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • petulah | 7. 6. 2015 20:43

      super koláč, díky za recept :-)

    • Simona
      Simona | 2. 6. 2015 19:54

      Těsto se mi srazilopřipomínalo spíš lívanec než buchtu =-O . Nemůže to být tím solamylem? Ještě jsem s ním nikdy neděla :-( .

    • pekařka
      pekařka | 20. 5. 2015 16:22

      Zkuste příště udělat kynuté bez kynutí, nemá to chybu a je to rychlé a křehké těsto....najdete kdekoli na netu... :-)

    • recepty99
      recepty99 | 30. 6. 2014 19:19

      Koláč se povedl a chutnal mooc návštěvě a posílám velkou 1**. :)

    • Maxikobylka
      Maxikobylka | 16. 6. 2013 09:23

      Výborný. Dělám ho do formy na kulatý koláč. Veškerá napsaná gramáž sedí a koláč je rychlí a velmi chutný.Peču ho asi hodinu.

    • Juuups
      Juuups | 31. 5. 2013 17:09

      <:-) :-S Vypatá to, jako kdyby to psalo malé děcko, které chodí do 1. třídy... :-|

    • I'm Troooooooool BOM
      I'm Troooooooool BOM | 31. 5. 2013 17:07

      :-P tohle je super kolac zatim sem ho nepekl ani nejedl ale je dobrej :-D :'( <3 :-* :-$

    • Kinka11
      Kinka11 | 29. 4. 2013 17:54

      Protože jsem pekla večer, nechtěla jsem čekat až vykyne těsto, zkusila jsem poprvé tenhle koláč. Vyjímečně jsem vytáhla i váhu a držela se přesně postupu. Dneska jsem ochutnala a je dobrý - jen jsem asi dala málo rebarbory (neoloupaná měla asi 560g) a málo drobenky - tady jsem se držela napsané gramáže. Pekla jsem na plechu trošku menším než je běžný plech - a měla jsem docela strach, že mi nevystačí těsto. Naštěstí krásně vyskočilo :-) Koláč není špatný, ale jsem zvyklá na klasiku, takže příště zvolím opět babiččino kynuté těsto. Tohle je ale super rychlá varianta, a věřím že když jí vychytám, bude skvělá ;-)

    • Monika
      Monika | 16. 5. 2012 20:10

      Vynikající koláč, dnes jsem pekla, dala jsem ho do dortové formy,. Chutná výborně! :-)

    • recepty73
      recepty73 | 29. 5. 2011 11:35

      ...výborný, jen pro nás málo sladký, ale to dožene cukřenka ;-) ...

    • Akaschka | 13. 5. 2011 15:34

      báječný recept dekuji moc :)

    • pavlina prochazkova
      pavlina prochazkova | 31. 5. 2009 22:45

      Tak včera jsem tento recept vyzkoušela a musím říct výborný koláč, nadýchaný - děkuji. Jen jsem dala skořicový cukr do těsta a rebarboru trošku povařila s cukrem - máme to tak rádi...super!

    • Olga Koncevičová
      Olga Koncevičová | 9. 5. 2009 23:12

      Fantastický koláč! Můj první pokus upéct něco s rebarborou a hned takový úspěch. Díky :-)

    • Lucka
      Lucka | 16. 6. 2007 01:28

      Kolac byl vyborny a mel velky uspech. Nemela jsem dost rebarbory, anebo mozna mela, ale my mame radi hodne ovoce... :) tak jsem k tomu take pridala nejake jahody z mrazaku. Rychle, jednoduche a chutne. Diky

    • Marie Němcová
      Marie Němcová | 25. 5. 2007 09:30

      Máme rebarboru na zahradě,minulý týden jsem pekla rychlý ovpcný koláč odsud. Muź moc nemusí kynuté.Takže tahle buchta co jsem teď objevila a hlavně komentáře mě nalákali,že zítra tuhle buchtu určitě vyzkouším a dám vědět.

    • Anonym
      Anonym | 18. 4. 2007 05:52

      Pekla jsem na klasickém plechu.

    • Slávka Loderová
      Slávka Loderová | 17. 4. 2007 16:23

      Dobrý den, rada by som upiekla tento koláčik, ktorý už podla popisu vynikajúco chutí. V akej forme ho odporúčate robit? Možem použit aj tortovú formu o priemere 26 cm? Alebo bude lepší klasický plech s vyšším okrajom. Dakujem

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 1. 4. 2007 12:02

      Připojuji se ke chvále, koláč je opravdu výborný. Díky za recept. Ivana

    • Evelina K.
      Evelina K. | 20. 1. 2007 18:17

      Dekuji za tento vynikajici recept.Ja osobne rebarboru moc nemusim, ale manzel ji miluje a casto me premluvi, abych s ni neco upekla.Tento kolac je momentalne jeho cislem jedna a musim upect pristi tyden znovu. Take se priznam, ze tentokrat jsem kolace snedla vic nez on.Urcite jednicka s hvezdickou.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 12. 6. 2006 06:59

      Tak konečně jsem mohla tento koláč vyzkoušet a musím napsat, že Lenka má pravdu - NIC LEPŠÍHO JSEM S REBAROBOU NEJEDLA !! A myslím, že tuto dobrotu vyzkouším i s jiným ovocem, určitě bude dobrá např s borůvkama (pokud budou) a třeba i s třešněmi - to bude náročnější.... a co s jahodama? Paní Jano Tichá, nezkoušela jste toto vynikající těsto s jiným ovocem ?! Poraďte !! Já jsem ho nedělala jako koláč, ale dala jsem ho na plech - z jedné a půl dávky, krásně to naskočí a do posypky jsem dala dvě hrsti mletých ořechů, to nemá chybu !! Díky, díky moc, pochopitelně 1111111 .

    • Věra
      Věra | 2. 6. 2006 14:54

      LUGI LUGI nevím zda uvedení doby pečení pomůže, mám plynovou troubu, tak odhaduji na kolik stupňů peču, ale když můžu poradit když dám do vyhřáté trouby tak asi po 10-15 minutách se podívám (ne dříve) a plyn buď uberu nebo přidám... vždy se podařilo.... pečení těchto koláčů mě trvá asi 25-40 nimut.

    • Lenka
      Lenka | 2. 6. 2006 13:21

      Nic lepšího jsem z rebarbory ještě nejedla! Koláč nemá chybu! Než jsem koláč posypala rebarborou, pokryla jsem ho sekanými mandlemi. Někdo tu psal, že správná hospodyňka pozná kdy je koláč upečen. No nebyla jsem si jista, v horkovzdušné troubě při teplotě 170st.C jsem ho pekla 30min a možná by ještě pět dalších klidně snesl :-) - no ale jsem začatečník, tak příště :-) Všem koláč doporučuji a přeji dobrou chuť

    • Anna Vajdová
      Anna Vajdová | 24. 5. 2006 14:58

      Upekla jsem tento koláč, dle doporučení Marie jsem místo posypky udělala sních s cukrem a je opravdu vynikající, doporučuji !!!

    • Marsí
      Marsí | 22. 5. 2006 13:11

      Tak jsem dostala rebarboru a přemýšlela před víkendem co z toho....receptů je tady dost, ale vybrat si je těžké. No a tak jsem prubla tenhle a výsledek je vynikající. Na to, že jsem ho pekla v neděli v deset večer toho ráno moc nezbylo. Všichni se napakovali na svačinu, ale byli hodní, jeden kousek mi nechali do práce, tak alespoň mohu hodnotit. Za 1!

    • Jana z VM
      Jana z VM | 18. 5. 2006 11:08

      Tak vybírám na sobotu koláče s rebarborou a nevím, který dříve..Tento se mi zamlouvá, protože je s drobenkou a dám do ní i trochu ořechů, bude to určitě šmakózní.

    • Helenka
      Helenka | 18. 5. 2006 10:13

      Díky za tento recept, je naprosto úžasný. Jednoduchý a opravdu jedlý :-)) Ještě vyzkouším variantu místo drobenky sníh... Jinak vřele doporučuji!

    • Honza L.
      Honza L. | 7. 7. 2005 18:23

      Mnohokrát děkuji za tento recept! Místo rebarbory jsem použil rybíz, koláč byl pikantní, ale hlavně - dobrý. Myslím, že je ho možné péci s jakýmkoliv pikantním ovocem.

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 5. 6. 2005 13:17

      Myslím si, že doba pečení by udělala víc škody než užitku. Zvlášť u moučníků. Např. mám jedno těsto, ze kterého dělám dvě vánočky. V baráku máme dvě kuchyně, tudíž peču na "dvou frontách". Začínám současně, ale přesto každou musím vyndat v jiný čas. Kdyby se někdo vehementně držel napsaného času, mohl by to spálit nebo nedopéct. Snad každý pozná, kdy koláč dostane tu správnou barvu.

    • LUGI LUGI
      LUGI LUGI | 5. 6. 2005 12:06

      Bylo by dobré také u receptů uvést čas pečení, myslím, že to je dost důležitý údaj dámy!

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 2. 6. 2005 10:24

      potřebovala jsem nějaký moučník s rebarborou, vyzkoušela jsem tento, jen místo drobenky jsem dala sníh s cukrem- výborné všm doporučuji, díky

    • Ivana
      Ivana | 19. 5. 2005 10:43

      Jak už jsem naznačila v tématech Diskuse - já moučníky z rebarbory nepeču, ale moje mamka dělá tento moučník podobně, akorát do těsta dává jen žloutky a před dopečením namísto drobenky poklade na zapečenou rebarboru našlehaný sníh z bílků a cukru a nechá jen zrůžovět.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Solamyl (bramborový škrob) Tuk Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Lehký salát

    Lehký salát

    Bezinkový likér

    Bezinkový likér

    Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

    Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

    Rumové kuličky II.

    Rumové kuličky II.

    Švei-ču-žou

    Švei-ču-žou

    Červená čočka se sýrem

    Červená čočka se sýrem

    Šunkofleky-klouzáky

    Šunkofleky-klouzáky

    Americké "Sloppy Joes"

    Americké "Sloppy Joes"

    Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

    Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    36
    Ananasovo-kokosový chlebíček
    Ananasovo-kokosový…
    35
    Restované brambory - zázvorové
    Restované brambory -…
    30
    Nudle s cuketou a šunkou
    Nudle s cuketou a šunkou
    30
    Křupavý bůček na hruškách a badyánu
    Křupavý bůček na…
    28
    Špagety s cuketou a olivami
    Špagety s cuketou a…

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    Vladimír Mertlík: Židenický fašistický puč aneb zn. Udělej si sám!

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Rebarborový dort II.
    Rebarborový dort II.
    Rebarborový džem s ananasem
    Rebarborový džem s ananasem
    Rebarborový cheesecake
    Rebarborový cheesecake
    Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
    Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
    Rebarborový koláč s pudingem
    Rebarborový koláč s pudingem
    Rebarborový koláč s rumovým karamelem
    Rebarborový koláč s rumovým karamelem
    • Recepty.cz
    • Rebarborový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí