• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Rebarborový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Rebarborový koláč

    autor: Jana z Vysočiny
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 32
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rebarborový koláč
    Rebarborový koláč
    Rebarborový koláč
    Rebarborový koláč
    Rebarborový koláč
    Rebarborový koláč
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 120
        g máslo
      • 4
        ks vejce
      • 150
        g polohrubá mouka
      • 0,50
        balíček prášek do pečiva
      • 75
        g solamyl (bramborový škrob)
      • skořice
      • 500
        g rebarbora
      • 100
        g moučkový cukr
      • tuk
    • Drobenka
      • 50
        g hrubá mouka
      • 50
        g moučkový cukr
      • 40
        g máslo

    Postup přípravy receptu

    1
    Máslo našleháme s cukrem a postupně přidáváme vejce. Poté přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamylem a skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, poklademe kousky oloupané rebarbory, posypeme cukrem a drobenkou a upečeme při teplotě 150-170 °C.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rebarborový koláč s pudingem

    Rebarborový koláč s pudingem

    Rebarborový koláč se sněhem

    Rebarborový koláč se sněhem

    Rebarborový koláč s rumovým karamelem

    Rebarborový koláč s rumovým karamelem

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Akaschka Akaschka
    recepty73 recepty73
    Susannka Susannka
    Kinka11 Kinka11
    petulah petulah
    • petulah | 7. 6. 2015 20:43

      super koláč, díky za recept :-)

    • Simona
      Simona | 2. 6. 2015 19:54

      Těsto se mi srazilopřipomínalo spíš lívanec než buchtu =-O . Nemůže to být tím solamylem? Ještě jsem s ním nikdy neděla :-( .

    • pekařka
      pekařka | 20. 5. 2015 16:22

      Zkuste příště udělat kynuté bez kynutí, nemá to chybu a je to rychlé a křehké těsto....najdete kdekoli na netu... :-)

    • recepty99
      recepty99 | 30. 6. 2014 19:19

      Koláč se povedl a chutnal mooc návštěvě a posílám velkou 1**. :)

    • Maxikobylka
      Maxikobylka | 16. 6. 2013 09:23

      Výborný. Dělám ho do formy na kulatý koláč. Veškerá napsaná gramáž sedí a koláč je rychlí a velmi chutný.Peču ho asi hodinu.

    • Juuups
      Juuups | 31. 5. 2013 17:09

      <:-) :-S Vypatá to, jako kdyby to psalo malé děcko, které chodí do 1. třídy... :-|

    • I'm Troooooooool BOM
      I'm Troooooooool BOM | 31. 5. 2013 17:07

      :-P tohle je super kolac zatim sem ho nepekl ani nejedl ale je dobrej :-D :'( <3 :-* :-$

    • Kinka11
      Kinka11 | 29. 4. 2013 17:54

      Protože jsem pekla večer, nechtěla jsem čekat až vykyne těsto, zkusila jsem poprvé tenhle koláč. Vyjímečně jsem vytáhla i váhu a držela se přesně postupu. Dneska jsem ochutnala a je dobrý - jen jsem asi dala málo rebarbory (neoloupaná měla asi 560g) a málo drobenky - tady jsem se držela napsané gramáže. Pekla jsem na plechu trošku menším než je běžný plech - a měla jsem docela strach, že mi nevystačí těsto. Naštěstí krásně vyskočilo :-) Koláč není špatný, ale jsem zvyklá na klasiku, takže příště zvolím opět babiččino kynuté těsto. Tohle je ale super rychlá varianta, a věřím že když jí vychytám, bude skvělá ;-)

    • Monika
      Monika | 16. 5. 2012 20:10

      Vynikající koláč, dnes jsem pekla, dala jsem ho do dortové formy,. Chutná výborně! :-)

    • recepty73
      recepty73 | 29. 5. 2011 11:35

      ...výborný, jen pro nás málo sladký, ale to dožene cukřenka ;-) ...

    • Akaschka | 13. 5. 2011 15:34

      báječný recept dekuji moc :)

    • pavlina prochazkova
      pavlina prochazkova | 31. 5. 2009 22:45

      Tak včera jsem tento recept vyzkoušela a musím říct výborný koláč, nadýchaný - děkuji. Jen jsem dala skořicový cukr do těsta a rebarboru trošku povařila s cukrem - máme to tak rádi...super!

    • Olga Koncevičová
      Olga Koncevičová | 9. 5. 2009 23:12

      Fantastický koláč! Můj první pokus upéct něco s rebarborou a hned takový úspěch. Díky :-)

    • Lucka
      Lucka | 16. 6. 2007 01:28

      Kolac byl vyborny a mel velky uspech. Nemela jsem dost rebarbory, anebo mozna mela, ale my mame radi hodne ovoce... :) tak jsem k tomu take pridala nejake jahody z mrazaku. Rychle, jednoduche a chutne. Diky

    • Marie Němcová
      Marie Němcová | 25. 5. 2007 09:30

      Máme rebarboru na zahradě,minulý týden jsem pekla rychlý ovpcný koláč odsud. Muź moc nemusí kynuté.Takže tahle buchta co jsem teď objevila a hlavně komentáře mě nalákali,že zítra tuhle buchtu určitě vyzkouším a dám vědět.

    • Anonym
      Anonym | 18. 4. 2007 05:52

      Pekla jsem na klasickém plechu.

    • Slávka Loderová
      Slávka Loderová | 17. 4. 2007 16:23

      Dobrý den, rada by som upiekla tento koláčik, ktorý už podla popisu vynikajúco chutí. V akej forme ho odporúčate robit? Možem použit aj tortovú formu o priemere 26 cm? Alebo bude lepší klasický plech s vyšším okrajom. Dakujem

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 1. 4. 2007 12:02

      Připojuji se ke chvále, koláč je opravdu výborný. Díky za recept. Ivana

    • Evelina K.
      Evelina K. | 20. 1. 2007 18:17

      Dekuji za tento vynikajici recept.Ja osobne rebarboru moc nemusim, ale manzel ji miluje a casto me premluvi, abych s ni neco upekla.Tento kolac je momentalne jeho cislem jedna a musim upect pristi tyden znovu. Take se priznam, ze tentokrat jsem kolace snedla vic nez on.Urcite jednicka s hvezdickou.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 12. 6. 2006 06:59

      Tak konečně jsem mohla tento koláč vyzkoušet a musím napsat, že Lenka má pravdu - NIC LEPŠÍHO JSEM S REBAROBOU NEJEDLA !! A myslím, že tuto dobrotu vyzkouším i s jiným ovocem, určitě bude dobrá např s borůvkama (pokud budou) a třeba i s třešněmi - to bude náročnější.... a co s jahodama? Paní Jano Tichá, nezkoušela jste toto vynikající těsto s jiným ovocem ?! Poraďte !! Já jsem ho nedělala jako koláč, ale dala jsem ho na plech - z jedné a půl dávky, krásně to naskočí a do posypky jsem dala dvě hrsti mletých ořechů, to nemá chybu !! Díky, díky moc, pochopitelně 1111111 .

    • Věra
      Věra | 2. 6. 2006 14:54

      LUGI LUGI nevím zda uvedení doby pečení pomůže, mám plynovou troubu, tak odhaduji na kolik stupňů peču, ale když můžu poradit když dám do vyhřáté trouby tak asi po 10-15 minutách se podívám (ne dříve) a plyn buď uberu nebo přidám... vždy se podařilo.... pečení těchto koláčů mě trvá asi 25-40 nimut.

    • Lenka
      Lenka | 2. 6. 2006 13:21

      Nic lepšího jsem z rebarbory ještě nejedla! Koláč nemá chybu! Než jsem koláč posypala rebarborou, pokryla jsem ho sekanými mandlemi. Někdo tu psal, že správná hospodyňka pozná kdy je koláč upečen. No nebyla jsem si jista, v horkovzdušné troubě při teplotě 170st.C jsem ho pekla 30min a možná by ještě pět dalších klidně snesl :-) - no ale jsem začatečník, tak příště :-) Všem koláč doporučuji a přeji dobrou chuť

    • Anna Vajdová
      Anna Vajdová | 24. 5. 2006 14:58

      Upekla jsem tento koláč, dle doporučení Marie jsem místo posypky udělala sních s cukrem a je opravdu vynikající, doporučuji !!!

    • Marsí
      Marsí | 22. 5. 2006 13:11

      Tak jsem dostala rebarboru a přemýšlela před víkendem co z toho....receptů je tady dost, ale vybrat si je těžké. No a tak jsem prubla tenhle a výsledek je vynikající. Na to, že jsem ho pekla v neděli v deset večer toho ráno moc nezbylo. Všichni se napakovali na svačinu, ale byli hodní, jeden kousek mi nechali do práce, tak alespoň mohu hodnotit. Za 1!

    • Jana z VM
      Jana z VM | 18. 5. 2006 11:08

      Tak vybírám na sobotu koláče s rebarborou a nevím, který dříve..Tento se mi zamlouvá, protože je s drobenkou a dám do ní i trochu ořechů, bude to určitě šmakózní.

    • Helenka
      Helenka | 18. 5. 2006 10:13

      Díky za tento recept, je naprosto úžasný. Jednoduchý a opravdu jedlý :-)) Ještě vyzkouším variantu místo drobenky sníh... Jinak vřele doporučuji!

    • Honza L.
      Honza L. | 7. 7. 2005 18:23

      Mnohokrát děkuji za tento recept! Místo rebarbory jsem použil rybíz, koláč byl pikantní, ale hlavně - dobrý. Myslím, že je ho možné péci s jakýmkoliv pikantním ovocem.

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 5. 6. 2005 13:17

      Myslím si, že doba pečení by udělala víc škody než užitku. Zvlášť u moučníků. Např. mám jedno těsto, ze kterého dělám dvě vánočky. V baráku máme dvě kuchyně, tudíž peču na "dvou frontách". Začínám současně, ale přesto každou musím vyndat v jiný čas. Kdyby se někdo vehementně držel napsaného času, mohl by to spálit nebo nedopéct. Snad každý pozná, kdy koláč dostane tu správnou barvu.

    • LUGI LUGI
      LUGI LUGI | 5. 6. 2005 12:06

      Bylo by dobré také u receptů uvést čas pečení, myslím, že to je dost důležitý údaj dámy!

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 2. 6. 2005 10:24

      potřebovala jsem nějaký moučník s rebarborou, vyzkoušela jsem tento, jen místo drobenky jsem dala sníh s cukrem- výborné všm doporučuji, díky

    • Ivana
      Ivana | 19. 5. 2005 10:43

      Jak už jsem naznačila v tématech Diskuse - já moučníky z rebarbory nepeču, ale moje mamka dělá tento moučník podobně, akorát do těsta dává jen žloutky a před dopečením namísto drobenky poklade na zapečenou rebarboru našlehaný sníh z bílků a cukru a nechá jen zrůžovět.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Solamyl (bramborový škrob) Tuk Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Závin z bramborového těsta

    Závin z bramborového těsta

    Ořechovo-kávové řezy

    Ořechovo-kávové řezy

    Smažená zelenina po italsku

    Smažená zelenina po italsku

    Tvarůžková pomazánka speciál

    Tvarůžková pomazánka speciál

    Lučinovo-nivová pomazánka

    Lučinovo-nivová pomazánka

    Lokše (langoše)

    Lokše (langoše)

    Plněné vepřové plátky

    Plněné vepřové plátky

    Tuňáková pomazánka s olivami

    Tuňáková pomazánka s olivami

    Domácí lučina z mléka

    Domácí lučina z mléka

    Doporučujeme

    40 minut
    Zelňačka s klobásou

    Zelňačka s klobásou

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    61
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    60
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    56
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    52
    Marokánky
    Marokánky
    45
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak

    Zajímavé články

    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy StarDance očima profesionálky: Nepochopené šaty Liškové a model jako z Matrixu

    StarDance očima profesionálky: Nepochopené šaty Liškové a model jako z Matrixu

    Blesk pro ženy Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

    Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

    AHA.cz Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Dáma.cz Ivana Gottová: Jak milenka Michaela Douglase dostala k oltáři Karla Gotta!

    Ivana Gottová: Jak milenka Michaela Douglase dostala k oltáři Karla Gotta!

    Dáma.cz První věc, co uvidíte na obrázku, odhalí to, co v životě skutečně hledáte!

    První věc, co uvidíte na obrázku, odhalí to, co v životě skutečně hledáte!

    Ženy.cz Perlové náušnice jako Kate: Našly jsme stejné, ale i cenově dostupnější!

    Perlové náušnice jako Kate: Našly jsme stejné, ale i cenově dostupnější!

    Maminka.cz Eliánek spí od dvou měsíců ve svém pokojíčku, říká Dominika Mesarošová

    Eliánek spí od dvou měsíců ve svém pokojíčku, říká Dominika Mesarošová

    Reflex.cz Mike Bloomberg: Stane se jeden z nejbohatších Američanů příštím prezidentem USA?

    Mike Bloomberg: Stane se jeden z nejbohatších Američanů příštím prezidentem USA?

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Další doporučené recepty:

    Rebarborový dort II.
    Rebarborový dort II.
    Rebarborový džem s ananasem
    Rebarborový džem s ananasem
    Rebarborový cheesecake
    Rebarborový cheesecake
    Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
    Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
    Rebarborový koláč s pudingem
    Rebarborový koláč s pudingem
    Rebarborový koláč s rumovým karamelem
    Rebarborový koláč s rumovým karamelem
    • Recepty.cz
    • Rebarborový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace