Rebarborový koláč s rumovým karamelem

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 13
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech proícháme vidličkou.
2
Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem a dáme na těsto. Posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C.
3
Mezitím na pánvi na mírném ohni rozpustíme cukr, zalijeme rumem a zjemníme smetanou. Necháme přejít varem.
4
Upečený koláč lžící poléváme rumovým karamelem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • VeVerunka
    VeVerunka |

    24. 5. 2014 18:14

    Výborný recept, na můj vkus příliš sladký, ale příště jen dám méně cukru a bude skvělý.

  • klaudie1000
    klaudie1000 |

    6. 5. 2012 15:45

    Tak tento recept nemá chybu. Koupila jsem hotové křehké těsto na koláč, takže to byl opravdu fofr s maximálním úspěchem. Děkuji moc za tip.

  • leto
    leto |

    16. 4. 2012 19:29

    No ten karamel... přidáním rumu se z něj udělal žvanec,trvalo to pěkně dlouho než se rozpustil a po přidání smetany tam rum vůbec nebyl cítit...tak nevím :-\

  • Nelinka
    Nelinka |

    19. 5. 2011 22:05

    Super , ja ještě posypu jemně skořici.

  • Daniela
    Daniela |

    15. 5. 2011 16:36

    dobré, na mě možná více sladké ale dobré :-)

  • Iveta Valova
    Iveta Valova |

    12. 3. 2010 16:58

    Výborný, dělala jsem s jablky a mlaskali jsme na celý panelák ;-)

  • Pája S
    Pája S |

    20. 6. 2009 23:34

    Výborný koláč.Jemná ,šťavnatá náplň s karamelovou příchutí a křupavý korpus .Za jedna.Doporučuji.

  • Hela -
    Hela - |

    1. 6. 2008 19:01

    Tuk jako Hera. Je to vlastně méně sladké linecké těsto bez vajec.

  • misa ju
    misa ju |

    31. 5. 2008 17:23

    tuk jako hera nebo olej?protoze mi z toho vzniklo neco sypkeho co se testu opravdu nepodoba:(

  • bramborka
    bramborka |

    25. 5. 2007 10:57

    Také nám chutnalo,je to změna oproti klasice.1*

  • Lída
    Lída |

    15. 5. 2007 19:42

    Tento recept je opravdu vynikající a doporučuji všem.Kombinace rebarbory s karamelem skvěléééé.

  • Helena Štolbová
    Helena Štolbová |

    6. 5. 2007 16:59

    Vyzkoušejte rumový karamel i na klasický kynutý koláč s rebarborou nebo strouhanými jablky. Prostě všude tam, kde je drobenka.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    28. 4. 2007 16:49

    Koláč je opravdu moc dobrý.

  • Helena Štolbová
    Helena Štolbová |

    27. 4. 2007 20:12

    Teď je sezona rebarbory, tak posílám další recept na Jemný reveňový koláč (aby nebyla pořád klasika)

  • Helena Štolbová
    Helena Štolbová |

    27. 4. 2007 20:07

    Pro kuchařinky, které nemají zkušenosti s karamelem:cukr krupici nebo krystal dáme do kastrůlku se silnějším dnem a zahříváme - ne moc zprudka-až se začne cukr rozpouštět. Pak je dobré ho lžící zamíchat, aby se nazačal připalovat. Když se všechen cukr rozpustí a má barvu světlého medu, zalijeme ho tekutinou.Pozor vzkypí a vyprskne. V kastrůlku všechno ztvrdne, ale dalším varem se rozpustí. Všechno se sice nerozvaří, ale hrnec jde umýt normálně.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    27. 4. 2007 15:37

    Tak a je upečeno,je to moc dobré a tem karamel hmmmmm :0),pošlu i foto.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    27. 4. 2007 13:59

    Taky máme rebarboru na zahradě, určitě vyzkouším, děkuji za tip, alespoň nebude doma klasika.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 4. 2007 08:56

    To musí být dobrota,na zahradě mám rebarboru,tak už vím co dnes upeču,díky :0)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    27. 4. 2007 08:25

    Nikdy jsem karamel nedělala. Paní Heleno, mohla by jste mi podrobněji popsat, jak mám postupovat? Díky. Ivana

  • Helena Štolbová
    Helena Štolbová |

    26. 4. 2007 12:35

    Můžeme ho polévat horký, je to jedno. Přeliv se nasákne do drobenky, ochutí ji a zvláční.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    26. 4. 2007 10:13

    Tím rumovým karamelem poléváme hned horký koláč? Díky za odpověď.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    26. 4. 2007 09:01

    Koláče s rebarborou mám ráda.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: