Banánový koláč s karamelem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 200
      g sušenky
    • 50
      g preclíky
    • 50
      g cukr krystal
    • 170
      g máslo
  • Karamel
    • 200
      g cukr krystal
    • 50
      ml voda
    • 80
      g máslo
    • 125
      ml smetana
  • Náplň
    • 5
      ks banány
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • čokoláda na ozdobu
    • 250
      ml sýr Creme Fraiche

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušenky a preclíky rozmixujte na drobenku, přidejte cukr, přilijte zchladlé rozpuštěné máslo a pečlivě promíchejte. Směs napěchujte na dno a boky koláčové formy a nechte ztuhnout v ledničce.
2
Připravte karamel. Do kastrůlku nalijte vodu, přidejte cukr a na mírném plameni přiveďte k varu. Plamen stáhněte na minimum a nechte cukr zkaramelizovat. Karamel má tendenci se připalovat, tak ho hlídejte. Pak přidejte pokrájené studené máslo se smetanou a opatrně promíchejte - směs začne bublat, takže opět hlídejte. Omáčku nalijte na korpus a vraťte do ledničky, aby karamel lehce ztuhl.
3
Banány pokrájejte na plátky a naskládejte na karamel. Smetanu, creme fraiche a semínka z vanilkového lusku ušlehejte dotuha. Krém naneste na banány a ozdobte nasekanou čokoládou a pistáciemi.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: