Hermelínové karbanátky s mletým masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 200
      g hermelín nebo camembert
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • 1
      ks rohlík starší
    • strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso z libovějšího bůčku nebo z plece dáme do mísy, kam nastrouháme nebo jemně pokrájíme Hermelín, který pro lepší manipulaci můžeme dát ztuhnout do mrazáku nebo použijeme mokrý nůž.
2
Přidáme smetanu, vejce, osolíme a dobře promícháme. Pak přisypeme strouhanku z jednoho staršího, ne tvrdého rohlíku, kterou nastrouháme nebo rozmixujeme a kdo chce, může přidat i trochu nasekané plocholisté petrželky a opět promícháme.
3
Mokrýma rukama uděláme 12 - 14 stejně velkých placiček, které obalíme ve strouhance a v rozpálené nepřilnavé pánvi s olejem smažíme z obou stran dozlatova. Placičky děláme více zploštělé, při smažení se "zvednou".
4
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
5
Do mleté směsi nedáváme cibuli ani česnek, měly by být s příjemnou, jemnou smetanovo-sýrové chutí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: