Vinná klobása v bramboráku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vinná klobása cca
    • 380
      g brambory oloupané
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • majoránka dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • 50
      g hladká mouka dle potřeby + na obalení klobásy
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce.
2
Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme vejce, koření a sůl dle chuti, mouku přidáme dle hustoty těsta a moučnatosti brambor. Vše dobře promícháme.
3
Do pánve s troškou oleje nandáme trochu bramborového těsta, do kterého posadíme šneka z vinné klobásy a na něj nandáme další vrstvu bramborového těsta. Smažíme první minutu zprudka, pak plamen zeslabíme a pánev zaklopíme. Těsto na bramboráky i klobása se nám pomalu propeče a po odklopení strany na vyšší teplotu dosmažíme dozlatova a dokřupava.
4
Podáváme samostatně a pro velké jedlíky přidáme pár vařených brambor.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: