Vinná klobása ve slanině-na pivě

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vinná klobása
    • 200
      g anglická slanina cca
    • 50
      g rajský protlak ( nebo kečup-více)
    • 300
      ml pivo - černé nebo světlé
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 8
      ks cherry rajčátka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vinné klobásy udělejte menší klobásky (cca 8 cm). Každou omotejte plátkem anglické slaniny a naskládejte do pekáčku-nasucho! Takto připravené klobásky v rozpálené troubě předpečte. Předpečené klobásky posypte pokrájenou cibulí (slabší kolečka nebo půlměsíčky), plátky česneku(nastrouhaný), rozkrojenými rajčátky a zalijte protlakem rozmíchaným v pivu. Osolte a opepřete dle chuti (někdy není třeba). Dopéct dáme ještě asi na 20 minut.
2
Podáváme s čerstvým pečivem a sklenicí chlazeného piva.
3
*Kratší klobásky tvoříme tak, že je několikrát ve stejném směru přetočíme a pak odřízneme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Naďa
    Naďa |

    21. 12. 2015 13:35

    Výborné. Pivo jsem dala černé, je sladší a to mi vyhovuje i buřtů na pivě.

  • Bacus
    Bacus |

    20. 5. 2015 15:41

    Akorat by me zajimalo na kolik stupnu by se to melo delat a jak dlouho, jako laik jsem p... ;-)

  • Lucka
    Lucka |

    4. 3. 2014 14:47

    Klobásy nejsou moje oblíbené jídlo, ale takhle s něčím dalším mi chutnají, a nakonec jsme spokojený všichni.

  • Sejkorová
    Sejkorová |

    4. 12. 2013 11:14

    Zachviličku budou hotové a vypadají móc dobře, už se nám sbíhají sliny.

  • Bára Švandová
    Bára Švandová |

    18. 12. 2012 16:21

    klobásy byly nejlepší jaký jsem udělala a jedla, zas něco jiného než obalené nebo jen tak omažené a přítel ani nemluvil, jen mlaskal a mlaskal blahem nad touhle pochoutkou :-P :-P :-P :-P :-P :-P

  • Pospíšilová Laďka
    Pospíšilová Laďka |

    22. 1. 2012 13:19

    Děkuji za super večeři, včera jsem pohostila i přátele a ty se taky oblizovali až za ušima.

  • Kája
    Kája |

    13. 11. 2011 20:33

    Doporučujeme, jsou to chuťově bezkonkurenční klobásky jaké jsme kdy jedli <:-) !!!

  • Sejáková
    Sejáková |

    14. 6. 2011 13:41

    Moc dobré,pochutnali jsme si.

  • pepek
    pepek |

    6. 5. 2011 19:41

    to bylo žrádlo 8-) !!! Pivo je nutnost, aspoň pro mě 8-) !

  • Bláňa
    Bláňa |

    20. 3. 2011 18:31

    Použila jsem světlé pivo a bylo to luxusní - i bez rajčátek ;-) :-)) .1 :-))

  • Katka
    Katka |

    21. 2. 2011 15:26

    Vinnou klobásu moc nemusím,ale tohle je famoooosní!

  • pippiva
    pippiva |

    24. 1. 2011 17:50

    Tak tohle vypada po certech dobre! co nejdriv musim vyzkouset :-D Pane Jiri,kde Vy na to chodite....