Vinné cukroví

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 60 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      g hladká mouka
    • 5
      lžíce bílé víno
    • 1
      balíček vanilkový cukr na obalení
    • 1
      balíček skořicový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo utřete se žloutkem. Prosejte do něj mouku, přidejte víno a vypracujte hladké těsto.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Zabalte těsto do fólie a nechte v chladu odpočívat minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc. Troubu rozehřejte na 200°C, plechy vyložte pečícím papírem.
3
Vyválejte silnější plát a vykrájejte tvary. Vykrajovátka volte kompaktních tvarů, protože těsto nabude a jemné výřezy nebudou znatelné.
4
Přendejte na plech a pečte, dokud cukroví nezíská narůžovělý okraj a ve středu nezpevní, asi 12 - 16 minut podle velikost tvarů. Horké obalujte v cukru. Část ve vanilkovém a část ve skořicovém - hned máte dva druhy.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: