• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Vinné cukroví
    Napište svůj komentář k receptu

    Vinné cukroví

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vinné cukroví
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g hladká mouka
      • 300
        g hera
      • 3
        ks žloutek
      • 5
        lžíce víno na barvě nezáleží

    Postup přípravy receptu

    1
    Mouku smícháme se změklou Herou, přidáme žloutky, víno a vypracujeme těsto. Z rozváleného těsta vykrajujeme drobné tvary. Pečeme na pečícím papíru v dobře vyhřáté troubě. Ještě teplé obalujeme v cukru. Vinné cukroví v troubě naskočí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vinné cukroví

    Vinné cukroví

    Vinné kostky

    Vinné kostky

    Štika ve vinné omáčce

    Štika ve vinné omáčce

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • PaD | 16. 12. 2016 19:55

      Pridavame fotku. Je to hodne dobre.

    • PaD | 16. 12. 2016 19:55

      Pridavame fotku. Je to hodne dobre.

    • PaD | 16. 12. 2016 19:55

      Pridavame fotku. Je to hodne dobre.

    • Ivetka_F. | 13. 11. 2011 20:25

      úžasný!!! úplně se rozplývají na jazyku..!! :-P

    • Ivetka_F. | 13. 11. 2011 19:12

      Moc se mi líbí ted dovětek o zpříjemnění si pečení..vyzkouším Váš recept:)

    • Andrea Ohlsson
      Andrea Ohlsson | 8. 12. 2009 14:36

      Mamka tam dava jen dve lzice bileho vina. Cukrovi krasne vyskoci a da se jist prakticky hned,

    • Iva M
      Iva M | 8. 12. 2007 18:36

      Recept mám vlastní, podobný uvedenému. Peču každoročně.Je prakticky hned měkké. Teplé obaluji v cukru.Používám ale vykrajovátka. Je poměrně dost křehké - dle mého receptu.Neporovnávala jsem tady dávky

    • Daduša
      Daduša | 7. 12. 2007 20:00

      Jelikož bych toto cukroví letošní vánoce ráda vyzkoušela, zajímalo by mě, s jakým předstihem se peče? Děkuji

    • Lenka
      Lenka | 17. 11. 2007 18:39

      Tento recept poznám už dlho,odporúčam vyskúšať aj slanú podobu-ešte pred pečením na plechu posoliť,dobrá je hrubo mletá solľ,posypať sezamovými semienkami,prípadne kmínom či korením podľa fantázie.Je to výborná chuťovka.

    • Pavla Pavelková
      Pavla Pavelková | 4. 1. 2007 17:19

      Použila jsem jednoduchý recept od Vlaďky. Těsto vyválela, nakrájela rádylkem na čtverečky (nemusí se složitě vykrajovat tvary a je to razdva). Část jsem uepkla jen tak a část jsem dle nápadu paní Marcely inovovala - na každý čtvereček trošku meruňkové marmelády, do ní mandli, přehnout špičku ke špičce, okraje stlačit špičkou nože a upéct. Horké obalit v cukru moučka s vanilkou. Bylo to vynikající, příště upeču už jen ty s marmeládou!

    • Petra K.
      Petra K. | 19. 12. 2006 14:02

      Moc nám chutná. Zkusila jsem i obalovat v cukru se skořicí. Mně to chutná, rodince už méně. Asi mají zvláštní chutě, mlsouni. Děkuji za typ.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 22. 12. 2005 11:54

      Ja obaľujem zmesou cukru a vanilkového cukru.

    • Radka Tichá
      Radka Tichá | 22. 12. 2005 10:06

      znám to obalované v cukru se skořicí. myslím, že to má lepší chuť.

    • Vlaďka
      Vlaďka | 17. 12. 2005 15:48

      Peču tohle cukroví každý rok, mám ještě jednodušší recept: 250 g hladké mouky,250 g másla nebo tuku a pět lžic vína. Je to bez žloutků ,ale nebojte,po "uhňácání "drží pohromadě. Dost se lepí,doporučuji nechat těsto půl den v lednici,pak se v pohodě vyválí, Vykrajuju drobné tvary a po upečení obaluju v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým. Zahajiju tímto každoroční pečení. Jednak je to jednoduché, jednak se vždy povede a zbytkem vína si zpříjemňuji další pečení.

    • Gabriela B
      Gabriela B | 16. 12. 2005 21:39

      Cukroví před pečením ničím nepotírám. Toto pečivo peču každé vánoce, ale vždy klasickým způsobem, žádné jiné variace jsem zatím nezkoušela. Nicméně, Marcelo, váš nápad je zajímavý. Určitě by stálo zato to vyzkoušet.

    • marcela slamdeckova
      marcela slamdeckova | 15. 12. 2005 20:54

      chtela bych se zeptat,jestli muzu placku vyvalet tenci a treba naplnit trochou marmelady???Abych vytvorila male rohlicky???dekuji

    • Alice
      Alice | 15. 12. 2005 18:59

      Ráda bych se zeptala, jestli před pečením potíráte cukroví bílkem? Děkuji.

    • Gabriela B
      Gabriela B | 1. 12. 2005 10:15

      Katko, z těsta vyválejte placku silnou asi 4 mm. V troubě cukroví ještě trochu nabyde.

    • Eva Burešová
      Eva Burešová | 1. 12. 2005 05:54

      Výýýýborné,osvědčené pečivo ,které peču každým rokem,můžu jen doporučit.

    • katka
      katka | 29. 11. 2005 22:44

      jak tenke testo by to melo byt?? neco jak na linecke?

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 28. 11. 2005 07:06

      Chcela by som sa spýtať anonyma, ktorý rozdáva to svoje "nic moc" , koľkokrát už uvedené druhy pečiva piekol a jedol a prečo sa pod svoj názor nepodpíše.

    • eva
      eva | 26. 11. 2005 20:55

      Ake "nic moc" nahodou je to chutne vianocne pecivo...

    • Anonym
      Anonym | 26. 11. 2005 09:30

      Nic moc

    • Gabriela B
      Gabriela B | 25. 11. 2005 14:09

      Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Doba pečení se dá těžko odhadnout, záleží na troubě a na velikosti cukroví. Já dělám většinou velmi drobné tvary a peču je v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 C asi 10 - 15 minut.

    • Věra
      Věra | 21. 11. 2005 12:55

      Zdravím všechny, já toto pečivo dělám již dlouho a dělala ho i moje babička, ale místo vína dávám obyčejný 8%ocet-3 lžíce a 2l-3žíce vody.

    • Petra
      Petra | 15. 11. 2005 12:42

      Dobry den, jak dlouho a na jakou teplotu cukrovi pecete?Dekuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Víno Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Františky

    Františky

    Bezé roláda

    Bezé roláda

    Pudinková bábovka

    Pudinková bábovka

    Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

    Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

    Zapečený lilek  (nejen) s rýží

    Zapečený lilek (nejen) s rýží

    Polévka z uzeného stehýnka

    Polévka z uzeného stehýnka

    Medovník s čokoládou

    Medovník s čokoládou

    Jíšková pórková polévka

    Jíšková pórková polévka

    Mléčná žampionová omáčka

    Mléčná žampionová omáčka

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    28
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    27
    Palačinky
    Palačinky
    26
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Novoroční magie: 12 kroků, jak ovlivnit svůj osud v roce 2021

    Novoroční magie: 12 kroků, jak ovlivnit svůj osud v roce 2021

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Reflex.cz Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Vinná klobása ve špenátu
    Vinná klobása ve špenátu
    Vinná klobása ve vepřové vaničce
    Vinná klobása ve vepřové vaničce
    Vinné cukroví
    Vinné cukroví
    Vinné kostky
    Vinné kostky
    Víno z bezinek
    Víno z bezinek
    Vínové rohlíčky - cukroví
    Vínové rohlíčky - cukroví
    • Recepty.cz
    • Vinné cukroví
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí