//Seriálový recept na "Ohnivý kuře" - zdroj TV mini//
Na pekáč dáme spoustu najemno pokrájené cibule, zalijeme černým pivem, navrch položíme osolená...
více o "Ohnivý kuře"
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny.
V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a...
více o Buřty na pivě
Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1 lžíce), kmínem (1 lžička) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem...
více o Pivní výpečky s bramborovými noky
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata.
Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve...
více o "Letní" buřty na pivu - z pánve
Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do...
více o Vepřové koleno na černém pivě
Pokrájenou slaninu dáme do kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájené hovězí maso (na guláš), které...
více o Dušené hovězí na pivu s mrkví
Z vinné klobásy udělejte menší klobásky (cca 8 cm). Každou omotejte plátkem anglické slaniny a naskládejte do pekáčku-nasucho! Takto připravené...
více o Vinná klobása ve slanině-na pivě
Libovější krkovici pokrájíme na plátky, mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými...
více o Bylinková krkovička na černém pivu
Maso osolíme a okmínujeme a necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Pak ho dáme do vymazaného pekáčku s pokrájenou cibulí, česnekem, rajčaty a...
více o Zeleninovo-pivní pečeně
Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku...
více o Bůček na pivu - pikantní
Žebírka z obou stran potřeme pastou z jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, nasekané chilli papričky (dle chuti a požadované ostrosti), které jsme...
více o Pikantní pivní žebírka
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vzniklou kapsu naplníme kolečkem cibule, plátkem česneku a kouskem feferonky.
Naplněné špekáčky klademe otvorem...
více o Špekáčky na pivu II.
Žebírka osolíme a opepříme. Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a podle chuti bylinky, které buď necháme v celku jako snítku, nebo...
více o Bylinková žebírka na pivu
Mouku smíchejte s tymiánem, česnekem, paprikou, solí a pepřem, přidejte pivo a důkladně promíchejte.
Cibule nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka a...
více o Cibulové kroužky
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí, krůtí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.
Na sádle s...
více o Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Kuřecí křídla očistíme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče na drobně pokrájené cibule, které jsme zalili cca 300 ml černého piva (Krušovice,...
více o Chilli křídla v cibulovém sosu
Pivo, med a cukr dejte do hrnce a na středním plameni svařte na sirup.
Troubu předehřejte na 200°C. Maso ze všech stran osolte a opepřete, dejte do...
více o Vepřové na pivu a medu
Párky vložíme do pekáče posypeme nakéjenou cibulí a parikou na kolečka, zalijeme kečupem a černým pivem (množství záleží na chuti každého). Vložíme do...
více o Párky na černém pivu
Vepřové maso z plece si pokrájíme zhruba na čtvrtkilové až třiceti dkg. špalíky, které osolíme, opepříme a pokmínujeme.
Na dno pekáčku nasypeme na...
více o Trhaná vepřová plec
Cukr moučku, vanilkový cukr, instantní kávu a černé pivo necháme projít varem a necháme vychladnout. Potom přidáme rum a slazené mléko.
Směs důkladně...
více o Výborný kávový likér
Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a...
více o Kuře na kmíně
Bílky ušlehejte dotuha a dejte stranou. V misce ušlehejte žloutky s moukou, solí a pivem. Vmíchejte sýr a česnek a opatrně zatřete sníh z bílků....
více o Kosmatice naslano
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a...
více o Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji...
více o Výpečky z remosky po každé jinak
Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k...
více o Buřty na pivu v briošce
Vinnou klobásu rozdělte na menší části a zatočte do šneků, které zpevníte špejlí.
Zprudka je orestujte na oleji. Ve výpeku pak opečte na klínky...
více o Vinná klobása na pivě
Švestky omyjte, vypeckujte, v kastrole zalijte pivem a přidejte citronovou kůru a cukr. Uveďte do varu a pak pozvolna vařte, až vznikne hustá,...
více o Švestkový kompot s černým pivem
Dopředu naložené maso (dávám jen sůl a směs Gyros) vložíme do pekáčku, kam jsme předtím dali pokrájenou cibuli s trochou oleje a podlejeme pivem. Asi...
více o Kuře v drnech
Špekáčky rozděl na půl a nařež je jako na oheň.
Do pekáče nalej kečup a pivo v poměru 1:1 (např. 1 hrnek kečupu a 1 hrnek piva) a promíchej. Cibuli...
více o Ožralí špekouni podle Ládi Hrušky
Špekáčky oloupeme a rozřízneme podélně vejpůl.
Mezi dvě půlky špekáčku vložíme plátek papriky a cibule a spojíme je párátkem.
Poté je vložíme na...
více o Špekáčky na pivě Primátor
Kuře opláchněte pod vodou a osušte papírovými utěrkami
Poté kuře vložte na plech a osolte a přidejte kmín.
Vezměte slaninu a kuře s ní obložte po...
více o Kuře na černém pivu
Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme nakrájené jablko a podlijeme. Dáme péci. Během pečení podléváme černým pivem a poléváme šťávou. Příloha:...
více o Kuře a la kachna
Kuře naporcujeme, zespodu potřeme porce hořčicí, dáme do vymaštěného a nasekanou cibulí vyloženého pekáče. Osolíme, opaprikujeme a zalijeme necelou...
více o Kuře v černém pivu
Buřty oloupeme, podélně nakrojíme, oloupanou cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Do buřtů dáme lžičku plnotučné hořčice a plátek cibule....
více o Buřty na pivu IV.
Kuře osolíme, naplníme propláchnutým zelím, vložíme do pekáče, ve kterém je hrubě pokrájená cibule a česnek. Posypeme kmínem, podlijeme pivem a pečeme...
více o Kuře kachna
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky asi 2x2 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme nejméně na 3 hodiny (lepší je na 24 hod.) do lednice...
více o Kuřecí rarášci
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku,...
více o Pivní kuřecí stehna
Hovězí žebro pomalu uvaříme v osolené vodě spolu se zeleninou, bobkovým listem a novým kořením doměkka. Hotové maso dáme ještě teplé do marinády...
více o Marinované hovězí žebro
Buřty nařízneme a vložíme plátek cibule a jednu feferonku.
Naskládáme do pekáčku zalijeme kečupem a pivem.
Ve vyhřáté troubě pečeme tak dlouho, až...
více o Pivní buřty
Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup,...
více o Kolenová chrochtačka
V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za...
více o Pikantní buřty v pivu a kečupu
Buřty rozkrojíme na polovic, zeleninu na slabé plátky. Vymažeme pekáč olejem. Na dno pekáče dáme vrstvu nakrájené cibule, oloupané buřty, dále...
více o Buřty na pivu III.
Rozklepané plátky naplníme směsí osmažené cibulky se slaninou, kysané zelí a nastrouhané nivy. Spíchneme párátkem, obalíme v mouce a zprudka osmažíme,...
více o Vepřový sen
Buřty nařežeme posypeme pepřem a chilli a položíme do hrnce (nějaký větší je ideální).
Nakrájíme na kolečka cibuli, česnek, rajčata a papriku (já...
více o Buřty na pivu se sýrem a zeleninou
Špekáčky rozřízneme po délce na poloviny, cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubé půlměsíčky, vše dáme do hrnce nebo do pekáčku a zalijeme kečupem a...
více o Buřty na pivu II.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, uděláme do nich kapsu.
Do kapsy vložíme kolečko olomouckého tvarůžku, zašpendlíme párátkem a osmahneme na másle z obou...
více o Kuřecí prsa plněná tvarůžky
Plátky masa omyjeme, vysušíme, prsty "naklepeme" a okořeníme... Na pánvičce chvíli opečeme z každé strany a podlejeme pivem.
Maso dáme do pekáče,...
více o Pečená krkovice na pivu
Kuře nebo kuřecí stehna osolíme, přidáme zlehka grilovací koření, nakrájíme česnek, cibuli a dáme do kastrolu do trouby bez oleje. Když se začnou...
více o Kuře a la černé pivo