Bylinková žebírka na pivu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová žebírka dle masitosti, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky dle vlastní chuti: tymián, rozmarýn, majoránka...
    • 130
      g cibule cca
    • 3
      stroužek nasekaný česnek dle chuti, 2 -
    • pivo - černé 10°
    • hladká mouka nebo Solamyl, jíška...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žebírka osolíme a opepříme. Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a podle chuti bylinky, které buď necháme v celku jako snítku, nebo je jemně nasekáme. Na cibuli naskládáme žebírka, vše zalijeme cca 250 mililitry černého piva, zaklopíme a v rozpálené troubě na 180 stupňů pečeme cca 1,5 hodiny za občasného podlití dle potřeby a přelití žebírek výpekem. Pak žebírka odklopíme a dopečeme je doměkka a dozlatova. Během pečení je občas otočíme, přelijeme výpekem a opět dle potřeby podléváme.
2
Hotová žebírka vyndáme stranou, do výpeku přilijeme zhruba decilitr vody (vývaru), ve které jsme rozmíchali cca lžičku hladké mouky či Solamylu a vše provaříme na hladký sos (omáčku). Místo mouky můžeme přidat do výpeku trochu hotové domácí jíšky, kterou provaříme s přidanou vodou dle potřeby.
3
Žebírka vrátíme do sosu (omáčky) a necháme je v ní ještě krátce prohřát.
4
Podáváme s bramborovým knedlíkem, kaší, vařeným bramborem, šťouchaným bramborem, čerstvým pečivem...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Soňa
    Soňa |

    20. 3. 2017 12:59

    Vynikající <:-) <3

  • Anna Rážková
    Anna Rážková |

    3. 12. 2016 07:04

    Děkuji za recept. Žebra jsem pekla včera a ještě dneska ráno o nich manžel básnil u snídaně. Doporučuji vyzkoušet, maso se od kostí loupalo jak perníček.