Bylinkové bramborové věžičky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory 6-8 ks menší, střední
    • sůl
    • pepř drcený
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      lžička olivový olej
    • tymián
    • 2
      stroužek česnek menší
    • rozmarýn půl lžičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo nějakou šikovnou mašinku.
2
Lehce osolte a opepřete. Máslo rozpusťte s olivovým olejem (aby se nepálilo) a částí vymažte formu na muffiny (pokud máte silikonovou, tak nemusíte). Do zbytku másla přidejte prolisovaný česnek, tymián a rozmarýn a nechte prohřát, dokud se neuvolní vůně.
3
Do muffinových forem naskládejte plátky brambor (pokuste se střídat větší a menší plátky), zakápněte bylinkovým máslem a spojte parátkem.
4
Pečte 15-20 minut na 180°C.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.