Pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájeným špekem na malém množství oleje dosklovata. Přidáme pokrájené maso (plátky, kostky...), které osmažíme za občasného promíchání dozlatova, pak osolíme, opepříme, přidáme bylinky, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Dle potřeby přidáváme vývar.
2
Pak vyndáme větvičky z bylinek (stonky), přidáme hluboký talíř pokrájených očištěných hub a dodusíme doměkka. Přidáme smetanu (jestliže smetanové omáčky nemáme rádi, můžeme ji vynechat), dle potřeby vývar a moukou rozmíchanou v malém množství vývaru (vody) omáčku zahustíme a necháme krátce provařit. Dle chuti případně osolíme či opepříme a podáváme.
3
Podáváme s jakoukoliv nám vyhovující přílohou: rýže, těstoviny, knedlíky, noky...