Bylinkové kotlety na houbách

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • sůl
    • pepř mletý
    • snítka tymiánu
    • rozmarýn snítka
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • 400
      ml vývar dle potřeby, cca
    • 250
      g čerstvé houby nebo mražené, pokrájené a spařené ve vroucí vodě
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Pak vložíme osmažit z obou stran i naklepané a po stranách nakrojené, osolené a opepřené kotlety. Po jejich osmažení přidáme nasekaný česnek, snítky bylinek, vše na oleji ještě krátce rozvoníme. Dále přidáme spařené pokrájené lesní houby a vše zalijeme vývarem. Dusíme pod poklicí za občasného promíchání a podlití dle potřeby doměkka. Nakonec vyndáme vyvařené snítky bylinek, zahustíme omáčku moukou (trochu mouky rozmíchané v malém množství studené vody) nebo jíškou (osmažená mouka na másle), ještě krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, těstovinami...
3
Pokud máme rádi smetanové omáčky, můžeme během zahušťování vmíchat i 100 ml smetany ke šlehání.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    19. 3. 2016 12:53

    Byl to výborný oběd! Jsem ráda, že jsem si vybrala tenhle recept <3

Abecední seznam: